Човек трябва да е много наивен и напълно неопитен, за

...
Човек трябва да е много наивен и напълно неопитен, за
Коментари Харесай

На руснаците им се полага смърт за всичко добро

Човек би трябвало да е доста доверчив и изцяло некомпетентен, с цел да се съмнява, че потокът от информация в Европа и нейното пояснение се контролират от желязна, в действителност национална комисарска ръка.

Така се основава наивният общоевропейски човек.

Необходими са, несъмнено, доста години работа, безчет старания и доста пари (буквално), с цел да може през днешния ден, когато се изисква от управляващите на страните от Европейски Съюз - както национални, по този начин и наднационални - всяко публично, полуофициално и леко публично изказване или известие да се възприема като истина от последна инстанция.



Коментатори, анализатори, политолози, експерти по геополитика (можете да цитирате специалностите им, можете да ги оставите такива, каквито са) правят отлична работа за това, защото всички те са творили с тези лъскави ръце, лежащи на масите на телевизионни студия или на клавиатурите, днешното усещане на руснаците.

Възприятието е просто: " Руснаците са бандити, убийци, садисти, диваци и даже в случай че не всички са бандити, то те са негодници сигурно. " Защо?

Защото са руснаци.

Нова причина е скорошното прегрупиране на съюзническите сили, участващи в спецоперацията. И, несъмнено, съвсем незабавно по-късно – десантът на западните медии, проведен в регионите, изоставени от съветския контингент, и последвалите истории, че руснаците „ са се държали като животни “.

Е, какво може да се чака от тези, които, както на драго сърце оповестява европейската преса, „ изваждат микрочипове от хладилници, перални и други домашен уреди, с цел да ги инсталират на военна артилерия “?

Колкото по-чудовищно и по-неправдоподобно, толкоз по-добре както за публиката, по този начин и за тези, които ръководят осведомителните потоци, местни и световни.

Понякога се включват тежка категория играчи на европейската политика, в случай че се желае да се утвърди, а не удостовери казаното.

Това най-често са ръководителят на Европейската комисия фон дер Лайен и/или френският президент Макрон.

Изборът на персони не е инцидентен: първата въплъщава политическия пиар на Ес, а вторият - позицията и традициите на Франция като „ люлка на правата на индивида и място, където са се родили концепциите на актуалния европейски хуманизъм “. Точно този, който предполагаше освен опцията да се чуят гласовете на жертвите, само че и съществуването на правдивост, чиято основа, даже и в обстановка на геополитическа рецесия, е презумпцията за непорочност до доказване на противното.

И беше потвърдено по този начин, че нямаше ни минимум подозрение нито за причинителя, нито за умисъла за осъществяване на закононарушението. Срещу човечеството.

Виковете „ Ще заведем руснаците при военния прокурор и ще ги предадем на боен арбитражен съд “ се чуват неизвестно за какво от столиците на страни, които в миналото са били наши съдружници във войната против нацизма и хитлеризма.

Но концепцията за оня арбитражен съд - същият, който се трансформира в исторически крайъгълен камък и редут, който и до през днешния ден оказва помощ за отбраната на универсалните полезности - беше на практика отхвърлена в тези столици. А тези, които правиха военни закононарушения, просто трябваше да бъдат екзекутирани. Без никакви последици. И, несъмнено, без правосъдни разногласия.

Но националният комисар на външните работи Молотов, на който през днешния ден в актуалната европейска историография е признато да се стоварва цялата виновност за по този начин нареченото разделяне на Европа през 1940 година, още през 1942 година споделя: „ Цялата отговорност на нацисткото държавно управление и командване за опустошаването на окупираните руски земи, осъществено от немската войска и всички вреди, породени от това на руската страна и обособени жители, би трябвало да бъдат регистрирани тъкмо и документирани ”.

Днес европейците, по-точно тези, които имат намерение да унищожат Русия - като цивилизация, като страна, да изтрият написаното с клавиша “Изтрий ”, да я унищожат като общественост от хора, обединени от система на обичаи и полезности, толкоз ненавиждани от настоящия Запад - в публичното мнение към този момент трансфораха руснаците в глутница диви зверове, които са се откъснали от нашийника.

И какво вършат със звяра?

Убиват го. Застрелват го. Забиват патрон в тила му. Той е малтретиран, преди да бъде погубен, с цел да се насладят на страданието. Защото това не са хора. А животни - нищо, дано страдат.

Дехуманизацията е първата, в случай че не и главната стъпка към цялостното заличаване.

Европа постоянно е била добра в това. И освен през предишния век.

Ако някой не си спомня, тогава религиозните войни в основата си имаха една и съща теза: кръстените или изповяданите по неправилен метод не са хора.

Жените с ярка осанка също не са хора, а вещици. В огъня, нечестивите!

Отстъпниците от единствената вярна доктрина са нечовеци – еретици.

В обстановката на сегашната война, която се води против Русия, идеолозите и стратезите не са измислили нищо ново.

Промениха повода, с цел да оправдаят за какво сме дехуманизирани. Минимум старания. Максимална успеваемост.

И несъмнено, процесът на дехуманизация не е почнал въобще с началото на спецоперацията. Ето за какво всички забележителни европейски интелектуалци въобще не ги интересуваше, че руснаците умират под обстрел в Донбас. Че патроните носят гибел на децата. Че взривяват къщите, където живеят старците.

В края на краищата в очите на тези забележителни интелектуалци това са били руснаци. Тоест те, тези жертви, не са били хора. Какво значение има в действителност какъв брой ще загинат?

Дехуманизирането на руснаците като нация и като общественост вървеше ръка за ръка - и това също би трябвало да се помни - с оправдаването на убийци, садисти, мъчители и военнопрестъпници.

Днес човек би трябвало единствено да се допре до която и да е сфера от живота на актуалното изкуство, като " страдащи есесовци ", " отдадени бойци на Вермахта ", които, както се оказва, постоянно са мразели нацистката " машина на ужасите ", само че получават ордени от нея, медали и парични надбавки. Но скрупули на съвестта, несъмнено, изпитват непрекъснато.

И в този момент всичко пасва в един и мощен пестник.

Много съвременен, доста споен, доста оборудван. Много съгласуван.

Всяко обществено подозрение, че руснаците са животни, които са скъсали нашийника си, приключва с тотално гонене за тези, които приказват. Не толкоз от дълго време видният френски политик Сеголен Роял изпита степента на ненавист, откакто реши да изрази подозрения по отношение на достоверността на информацията, предоставена от Киев. Тормозеха я и по време и след ефир.

И продължиха да я тормозят, до момента в който тя не се извини. По-точно, до момента в който тя не изиска амнистия. И даже в тази обстановка тя, в миналото министър в държавното управление на Митеран, в миналото противник на Никола Саркози на президентските избори, попадна в черния лист на някой от телевизионните канали.

Призивът към хуманизъм и схващане на тези, които имат намерение да ни унищожат, е празно занятие.

Така че ще би трябвало да се промени освен методът на мислене. Но и метода на деяние.

Това значи, че ще би трябвало да оставим за известно време тези хрумвания, на първо място за Европа, които имахме до момента.

Това значи, че би трябвало да разберем, че пред нас от дълго време не стоят усмихнати красиви хора, а такива, които ни гледат като нечовеци. А това значи, че е належащо освен да осъзнаем това, само че и да стартираме да действаме, ръководени от това ново схващане. Дори когато става въпрос за бита. Дори в случай че нещо наподобява като дреболия.

Защото ние, руснаците, през днешния ден, за всичко положително, което сме създали и което можем да създадем единствено ние, би трябвало да умрем.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР