Човек трудно може да смели това, което се е случило

...
Човек трудно може да смели това, което се е случило
Коментари Харесай

Дете изживя истински ужас в детски кът в Стара Загора ВИДЕО+СНИМКИ

Човек мъчно може да " смели " това, което се е случило в един ресторант в Стара Загора. Толкова е ужасно и нелогично, че провокира яд и гняв. Да оставиш детето си в детски ъгъл, където всичко би трябвало не просто да бъде занимателно и съобразено с деца, само че на първо място безвредно, и то да се размине на косъм с най-страшното, е призрачен сън, който не пожелаваме на никой родител.

Ето какво описа във Фейсбук Ваня Ганева - майката на момченцето, на което скъсана катерушка едвам не преряза врата и остави дълбока врязваща рана:

" Искам да изкажа голямото си РАЗОЧАРОВАНИЕ от ресторант,,Леон ”. Детето ми претърпя нещо извънредно в по този начин наречения им,,детски ъгъл ”. Тези злокобни рани по врата са от разпокъсаната им катерушка, на която увисна! Слава богу, детето ми е добре. Не знам за какво двете,,аниматорки ” или каквито се водят, бяха там!

Синът ми пристигна на масата, пищейки… Когато го видях, отидох и попитах двете девойки какво се е случило с него? Едната от тях стартира да ми се смее и ми обясняваше по какъв начин било скъсано въжето и тя била го закрепила към този момент с миши опашки. Повикахме и шеф, естествено той единствено мълчеше и не знаеше какво да каже. Дори и едно извинявайте не получихме от по този начин,,любезния ” личен състав! Това се случи с моето дете, на следващия ден може да е вашето! "



Оказва се, че кошмарният случай в действителност не е никакъв случай, тъй като се е случвало и преди. Поне по този начин твърди друга майка - Вяра Генчева:

" Преди една година и с моето дете се случи. Тогава ги закрепиха с тиксо. "

Още една майка - Стела Боева, се включи в полемиката: " И моето дете пропадна през мрежата преди няколко месеца... А за аниматорите съм без думи... Дано се вземат, най-сетне, някакви ограничения... "

Сред пострадалите се оказа и Александър Мечев - татко на друго потърпевшо дете във въпросния детски ъгъл:

" И моето дете увисвам там заклещено на главата си. Детенце, играещо в детския ъгъл, отиде при майка си, с цел да ѝ каже, че друго дете е заклещено и не може да се освободи. Така разбрахме и отидохме, въпросните аниматорки даже не знаеха за случая. "

Друга майка написа още по-обезпокоително: " Оказа се, че това не е казус и има сходни случаи още 4 на брой. "

Според Росица Иванова мястото е " Старо, неподдържано, занемарено, мръсно, а по този начин наречената дискотека кучи мраз и мърляво! Не помня преди какъв брой години стартира да действа този детски ъгъл, само че оттогава не е пипнато. За девойките, работещи там, няма да се изричам и те към момента са деца! "

Според старозагорчани  " не е нужно да стане най-лошото, с цел да се осъзнаят всички и тогава да реагират. Нехайството не би трябвало да се толерира, изключително що се отнася за деца! "

Надяваме се съответните органи да се самосезират и да вземат съответни ограничения, преди някое дете да се обеси в явно рисковия детски ъгъл. А притежателите на ресторанта, с изключение на всичко друго, да отговорят и на въпроса: По какви критерии назначават аниматорките си. Дотогава... по-добре дръжте децата си надалеч от това място. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР