Човек срещу машина ще бъде една от най-големите атракции в

...
Човек срещу машина ще бъде една от най-големите атракции в
Коментари Харесай

Човек срещу машина в Мача на звездите

" Човек против машина " ще бъде една от най-големите атракции в 15-то издание на 100% Power Maча на звездите от шампионата на Националната баскетболна лига, което ще се състои на 22 април в Арена Ботевград. Състезателите в състезанието 100% Power Тройки в топсъбитието на българския мъжки баскетбол ще се изправи против машината за подаване и ще покаже уменията си зад дъгата за трите точки. В рамките на 45 секунди, играчите ще би трябвало да вкарат 15 топки, които ще им донесат най-много 16 точки. Експериментът се прави за пръв път в България, точно в Ботевград, където разполагат с най-модерното подготвително оборудване.

Макар че уредниците оповестиха атракцията едвам през днешния ден, участници от другите тимове към този момент се оплакаха от неравнопоставеното състояние.

„ Получихме контестации от другите тимове, че участниците от Балкан ще имат опция да упражняват интензивно с машината, поради обстоятелството, че мачът ще бъде в Ботевград”, разкри организационният шеф на събитието Стефан Августинов. Организаторите оповестиха, че чакат най-малко 10% от жителите на Община Ботевград да участват в залата за шоу.

Кметът на града Иван Гавалюгов, който е една от основните аргументи събитието да се състои в Арена Ботевград, пък акцентира: „ Горди сме от опцията да бъдем домакини на мини юбилея на 100% Power Мача на звездите. За Ботевград се обрисува много забавен баскетболен уикенд, на който се надявам всички почитатели да се насладят. Сигурен съм, че феновете ще останат удовлетворени.”

На звездното шоу всички последователи на баскетбола ще имат опцията на място да си закупят преди малко излязлата на български език биография на един от най-великите баскетболисти за всички времена - Коби Браянт, а всеки който го направи ще получи и безвъзмезден билет за мача. Цената на книгата е 20 лева, а билетите ще бъдат с цена от 7 лева в деня на мача, т.е. почитателите ще получат 35% отстъпка.

„ Съвместно ще създадем нещо хубаво за всички, които обичат баскетбола. Всеки, който си закупи книгата ще получи безвъзмезден билет. Вярвайте ми няма да може да оставите книгата. Коби Браянт е велика персона, а историята му е вдъхновяваща. Сигурна съм, че ще ви накара да се запалите още повече по баскетбола” – съобщи на конференцията притежателят на издателство „ Жануа 98” Жана Иванова. Тя връчи по един образец на кмета Гавалюгов и представителя на СПОРТЛАБ Стефан Августинов. В последната конференция за тазгодишното издание на 100% Power Maча на звездите участваха и спонсорите от CREDIHELP.

“Обичаме младежите и влагаме в тях. Благодарим, че ще бъдем част от това шоу. Надявам се да се получи страховит мач и да се забавляваме всички дружно. Но съм сигурен, че нашият тим ще спечли ”каза финансовият шеф на компанията Димитър Димитров.

Генералният управител на Национална баскетбола лига Лили Борисова показа предложенията на лигата за имената на участниците в трите състезанието:

100 % POWER ТРОЙКИ

Джордан Калахан /Балкан/
Николай Маринов /Спартак Плевен/
Мартин Дурчев /Академик Бултекс 99/
Константин Коев /Спартак Плевен/
Филип Виденов /Берое/
Георги Дамянов /Академик/

100% POWER ЗАБИВКИ

Дивон Уошингтън /Балкан/
Травис Тейлър /Рилски спортист/
Дариус Гарет /Берое/
Омари Гудул /Левски Лукойл/
Йордан Минчев / Академик/

TURKISH AIRLINES УМЕНИЯ

Станимир Маринов /Левски Лукойл/
Дерек Райт /Рилски спортист/
Айзеа Умипиг /Академик Бултекс 99/
Йордан Бозов /Рилски спортист/
Венцислав Петков /Балкан/
Алън Арнет /Ямбол/

„ До този миг в нито един различен известен спорт в страната не е проведен Мач на звездите, по тази причина сме изключиелно горди, че точно баскетболът се свързва с сходно звездно събитие, което подарява на почитателите си” – показа Лили Борисова.

Организатори от „ СпортЛаб” оповестиха също,че досега има над 1000 ангажирани билети, като чакат в деня на самото събитие, ползата към скъпите хартийки да бъде още по-голям. До през днешния ден, 19 април, в това число, билетите са на цена от 5 лева и се продават онлайн в мрежата на Eventim и офлайн в Арена „ Ботевград”. От на следващия ден цената им ще се увеличи на 7 лева Както е известно, за първи път в 15-годишната история на 100% Power Maча на звездите дилетанти ще се борят против експерти в трите състезанието – тройки, умения и забивки. През тази година BGO Software баскетболната лига ще излъчат представители в състезанията, които ще се включат паралелно със шестимата експертите в борбата за самостоятелните трофеи.

В 15-ото издание на баскетболното мегашоу 100% Power Maча на звездите, което ще се състои на 22 април 2018 година в Арена " Ботевград ", автомобилния бранд TOYOTA се завръща за пето присъединяване в звездното събитие и първо след 2013 година. Завръщането на най-продаваната кола в България в най-голямото баскетболно шоу е особено за миниюбилея на ALL STAR GAME. Срещу ТОЙОТА ще застане КРЕДИХЕЛП - една от водещите компании в бързото кредитиране у нас, която се включва за пръв път в Мача, само че пък с дълготраен контракт. Фирмата има близо хиляда чиновници, които оперират 59 офиса в 32 града в цялата страна. Още едно ново име се появява през тази година измежду сътрудниците на 100 % Power Maч на звездите през тази година. Бургаският производител на спортна екипировка КРАСИКО ще облече тимовете на ТОЙОТА и КРЕДИХЕЛП, както и съдиите и участниците в шоумача " АЗ ОБИЧАМ БАСКЕТБОЛА ". Сред сътрудниците остават и ТУРСКИТЕ АВИОЛИНИИ, които този път ще спонсорират друга част от събитието.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР