Човек прекарва една трета от живота си в сън. Сънят

...
Човек прекарва една трета от живота си в сън. Сънят
Коментари Харесай

Извън контрол: Знаете ли какво правите, докато спите?

Човек прекарва една трета от живота си в сън. Сънят е значима функционалност в живота на тялото и мозъка за отмора и възобновяване на силите. Когато обаче си почиваме, тялото ни работи и прави удивителни и забавни неща.

Преместване на крайниците

Най-малко 70 % от спящите улавят по-тежко или по-слабо стесняване на мускулите по време на сън. Това са неочаквани, внезапни придвижвания на ръцете и краката ви, които ненадейно ще ви разсънят измежду нощ. Много от тях са свързани със съня, по време на който изпадаме в празнотата. Според някои теории това е наследството на нашите предшественици, които са спали по дърветата. Когато такова стесняване ги хване, те са сменяли позицията си на клона, с цел да не паднат.

Смилане на зъби

Бруксизмът, т.е. смилането на зъби - или друго казано триенето на горните с долните, е много постоянно при доста хора. Причините за него към момента не са изцяло проучени. Стресът нормално се смята за най-важният спусък. Ако зъбите, челюстта или ушите ви постоянно болят заран, уговорете среща със зъболекаря. Може ви предложи гумена поставка за през нощта, с цел да избегнете това. Упражненията за масаж и релаксация също могат да оказват помощ.

Силно пеене

Някои хора приказват или пеят насън. Може да варира от релативно мощни елементарни звуци до комплицирани монолози. Обикновено не си го спомнят когато се разсънят и когато  им описват на сутринта какво е станало, не могат да повярват.
 4 аргументи да се усещаме изтощени заран 4 аргументи да се усещаме изтощени заран
Познавате ли положението, когато сте спали 7-8 часа през нощта, само че на сутринта сте се събудили изтощени? Каква е повода за това състо...

Свръхпроизводство на газове

През нощта е по-трудно да се управлява изхвърлянето на газове, защото те текат естествено. Докато тялото ви е в положение на оптималната мускулна релаксация, червата ви източват газове без ограничавания. За да се предотврати това, се предлага лека вечеря три часа преди лягане.

Сънна парализа

Сънната парализа е извънредно неприятна за всеки, който я преживее. Тялото има механизми за блокиране на мускулите по време на сън. Изведнъж се събуждате и макар обстоятелството, че към този момент сте безсънен, не можете да движите нито един мускул.

Повишено придвижване на очите
 Никога не правете тези неща преди лягане! Никога не правете тези неща преди лягане!
Много хора имат проблем с безсънието. При някои то има здравно пояснение, при други не е тъкмо по този начин. Безсънието от своя страна може...

Движенията на очите във етапа на лекия сън към момента се проверяват, защото това към момента е загадъчно събитие в неврологията. Очните ябълки се движат и се обръщат надолу. Учените комбинират къса фаза на сън с невронална стимулация по време на консолидирането на паметта. Казано по-просто - с помощта на това придвижване можем да си напомним какво преживяхме на идващия ден.

Ние сме по-високи

По време на отмора гръбначният дирек се отпуска и разтяга, като по този метод леко уголемява пространството сред прешлените. На сутринта обаче прешлените се отдръпват назад.

Сънят отслабва

Дори по време на сън тялото изгаря сила, тъй че се предлага възрастните да спят 7 до 9 часа, а децата даже 10. Тялото изгаря до 70 % от общата сила за дишане, мислене и сън, тъй че е доста добре пристигнал асистент в вашите старания за намаляване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР