Човек откраднал интелектуална собственост (Асен Василев – б.р.), което е

Човек откраднал интелектуална собственост (Асен Василев – б.р.), което е ...

ИТН отправи тежки обвинения срещу министър Асен Василев

Човек откраднал интелектуална собственост (Асен Василев – б.р.), което е доказано в лондонския съд не трябва да бъде български министър. Когато говорим за хора, които носят обществена отговорност, предпочитаме професионалисти, които нямат проблеми със закона. Това заяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов пред журналисти в Народното събрание.

Вчера от трибуната на НС съпредседателят на ДБ Христо Иванов прочел декларация от името на ПГ, с която заявил амбиции и желание на намеса по отношение на състава на бъдещия Министерски съвет, личности и постовете. 4 дни преди тази декларация по инициирана от ИНТ среща се срещнали двете партии. Тогава ДБ заявили, че нямат претенции относно личностите на бъдещата изпълнителна власт.

ИТН не знаят какво се е случило през последните 4 дни. Христо Иванов не просто си позволил да каже имена, но посочил конкретни личности в бъдещия проектокабинета – Асен Василев, Кирил Петков и проф. Николай Денков.

Какво се случи през тези 4 дни, че ДБ се отметнали от своята позиция, да задава превенции и да реди кабинет, без да е силата, спечелила изборите, недоумява Йорданов. Какви игри се играят в 46-о Народно събрание. Ние отскоро сме политици и тя е мръсна игра, която се играе от мръсни хора. Ние няма да играем по вашите правила, даде да се разбере Тошко Йорданов

„Господин Христо Иванов и Мая Манолова с действията си карате Борисов да се радва, защото водите страната до следващите избори. Вие не го разбирате или ако го разбирате и ако продължавате така, това ще се случи и вие ще се виновни“, отсече Тошко Йорданов.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com