Човек от китайската провинция Юнан е починал, докато се е

...
Човек от китайската провинция Юнан е починал, докато се е
Коментари Харесай

Нов хантавирус се появи в Китай, един човек е починал

Човек от китайската провинция Юнан е умрял, до момента в който се е прибирал на работа в провинция Шандун с рейс в понеделник, заяви БНР.

Той е бил тестван положително за хантавирус, който се предава от гризачи на индивида. Останалите 32-ма пасажери в рейса също са били тествани и резултатите към момента не са известни.

Хантавирусите (Hantavirus) са жанр РНК вируси, които принадлежат към семейство Binyaviridae. Вирусът се популяризира чрез вектор гризачи, което го прави неповторим в своето семейство, и може да аргументи разнородни болестни синдроми при хората по целия свят.

Междувременно общият брой на инфектираните в Китай с ковид COVID-19 доближи 81 171, като през последните 24 часа са регистрирани 78 нови случая. Броят на смъртните случаи пък се усили със 7 и доближи 3 277.

Националната здравна комисия на страната (NHC) уточни, че в китайската провинция Хубей, от където потегли болестта с ковид, е регистриран единствено един случай през последните 24 часа.

Здравната комисия в китайската провинция Хубей разгласи, че рестриктивните мерки за пътешестване в и отвън региона ще бъдат отстранени на 25 март, защото през последните няколко седмици има внезапно понижаване на броя на инфекции.

Отмяната на рестриктивните мерки в региона обаче изключват град Ухан, откъдето произлиза смъртоносният ковид, като градът ще би трябвало да остане в режим на карантина до 8 април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР