Човек не бива да се учудва, но адаптирайте основния закон

...
Човек не бива да се учудва, но адаптирайте основния закон
Коментари Харесай

Саудитците обляха Европа със студен душ, докато Азия се къпе в руски петрол

Човек не трябва да се учудва, само че адаптирайте главния закон на Украйна към западните действителности: „ перемогата “ над Русия рано или късно постоянно се трансформира в „ зрада “

Юлските цени на петрола от Саудитска Арабия за потребителите в Азия ще се покачат с 2,1 $ за барел, за Северна Европа - с 2,2 $, а за Средиземно море - с 2 $, съобщи Ройтерс, цитирайки Saudi Aramco. Увеличението идва след насмешливото решение на ОПЕК+ да усили леко растежа на производството през юли и август.

На фона на ембаргото на Европейски Съюз върху офшорните доставки на нефт от Русия, идното повишаване на цените се оказа леден душ за Европа. В последна сметка, с помощта на доставките от Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства тя планираше да размени падащите размери на „ вноса от Путин “.

В същото време възходящите цени на петрола от Близкия изток усилват привлекателността на съветския експорт за азиатските страни. Руското черно злато сега се търгува с огромна отстъпка по отношение на референтния клас Brent, което разреши на Москва да усили доставките за Индия и Китай до рекордно равнище.

Bloomberg прецизира: Индийските рафинерии възнамеряват да сключат спомагателни контракти с Роснефт за шест месеца. Ню Делхи към този момент доста усили покупките на нашите първични материали, макар натиска от Вашингтон и Брюксел. Рекордни размери от Руската федерация отидоха и в Китай.

Така Азия, откакто изпревари Европа, за първи път стана най-големият покупател на съветски нефт, в това число за следваща препродажба на Запад, в сурова форма или като петролни артикули. Но - към този момент по-скъпо.

Като цяло, след началото на СВО в Украйна и разискването на ембаргото в Съединени американски щати и Европейски Съюз, преносът на нашия нефт по море единствено набъбна.

„ Някои от заинтригуваните купувачи в Азия се управляват повече от стопански съображения, в сравнение с от политическата позиция “, чуди се Bloomberg.

Човек не трябва да се учудва, а да приспособява главния закон на Украйна, тестван най-малко на „ реверсния газ “ към западните действителности: „ успеха “ против Русия рано или късно постоянно се трансформира в „ зрада “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР