Човек на име Хикмет Кая доказва, че добрите намерения и

...
Човек на име Хикмет Кая доказва, че добрите намерения и
Коментари Харесай

СНИМКИ Турчин превърна гола земя в гора - за 24 г. засади милиони фиданки

Човек на име Хикмет Кая потвърждава, че положителните планове и упоритата работа могат да се възнаградят богато. Пенсионираният турски началник на горско стопанство театралничи гордо пред безплодната земя, която през годините той и екипът му са трансформирали в буйна гора. Той стартира кариерата си в град Синоп през 1978 година и до момента в който се пенсионира 19 години по-късно, наследството му продължава да пораства – безусловно.
 Хикмет Кая засажда дървета в Турция
Работейки дружно със своя екип и група селяни, те засаждат над 30 000 000 фиданки по време на службата си. Дълго след пенсионирането му тези дървета не престават да порастват и през днешния ден тази безплодна стъпаловидна земя е претърпяла невероятна промяна.

Четиридесет години, откакто първото дръвче, той се завръща в в този момент тучната земя със фотография на в миналото безплодната среда, наблягайки каква голяма разлика има в пейзажа. Излишно е да споделям, че мъжът признава, че е доста удовлетворен от резултатите.

Това е прелестен образец за останалата част от страната. Според Global Forest Watch, в Турция се следи понижение на дървесната завивка с 5,4% от 2000 година насам. Обезлесяването е главната причина за огромна част от това събитие, тъй че образецът, който той дава е от изключително значение за младежите.

Борбата с обезлесяването постоянно се свежда до промени в държавните политики. Все отново това не е попречило на хората да вземат нещата в свои ръце и да подхващат дейности. От Индия през Гана и Китай, хората се заемат с идеята и засаждат дървета, с цел да създадат разликата.
 Хикмет Кая засажда дървета в Турция
България също се причислява към акцията на Европейската комисия за засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 година в границите на Европейски Съюз. Ще се провежда засаждането освен в горски територии, а около пътища, в градовете и крайградските региони, както и в територии, които са аграрни.
 14 000 дръвчета бяха засадени край Севлиево в акцията
В България се засаждат към 4 млн. дървета годишно, само че концепцията е този брой да се усили доста. Вече се водят диалози с държавните горски предприятия за обезпечаването на посадъчен материал, обезпечено е и финансиране за началото на акцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР