Човек на ГЕРБ изнесе скандални данни, които със сигурност ще

...
Човек на ГЕРБ изнесе скандални данни, които със сигурност ще
Коментари Харесай

Добрев, ГЕРБ: За по-малко от две години България плати 10 милиарда лева на режима на Путин

Човек на ГЕРБ изнесе скандални данни, които сигурно ще имат необятен отзив.

През 2022 година за един месец " Лукойл " е платила над 400 милиона $ на режима на Путин. От 24 февруари 2022 до 31 декември 2023 година сме платили над 5 милиарда $ единствено за нефт. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред публицисти в Народното събрание. 

В последните няколко дни се нагледахме на многострадални постове от " Продължаваме промяната " за гибелта на Навални. Реших, че е време да покажем за кого работиха те. Успях да намеря данни за това какъв брой съветски нефт е купувала България, за какъв брой пари го е плащала. Каква е сумата за съветски нефт, която България е платила на режима палач на Путин от началото на войната до 31 декември 2023 година Четирите най-големи месечни суми са по време на кабинетите на  " Продължаваме промяната ", сподели още той. 

През юни 2022 година единствено за месец " Лукойл "  е платила 426 168 819 $. Втората по величина сума от май месец 2022 година е над 385 млн. Третата най-голяма сума е над 384 млн $. За целия интервал от 24 февруари до 31 декември 2023 г. - 5 796 749 877 $, означи Добрев. 

Чух рецензии към службите, че работили за съветската страна. Не пазели държавния интерес, работели за непознати служби. Аз желая да попитам - в случай че това е правилно, те за какво не са работили против този интерес. Защо две години не се огледаха в Министерския съвет. Разследвали ли са кой в Министерски съвет е работил, с цел да заплати България повече от 10 милиарда лева на режима на Путин, единствено с цел да опитва. Следващите дни ще ви предоставим информация и за газа и за нуклеарното гориво. Само от петрола повече от 10 милиарда лева Работили ли са службите за това – за какво Асен Василев отиде и заплаши Европейска комисия, че ще блокира глобите за Русия, в случай че за България не бъде дадена дерогация. Ето ви резултата от дерогацията – повече от 10 милиарда лева за режима палач на Путин. Тези, които финансираха този режим, в този момент ронят сълзи за Навални и се вършат на бранители на демокрацията, добави още депутатът от ГЕБР, написа novini.bg. 

Помните ли опорките, с които ни убеждаваха, че ни би трябвало съветски петрол – бензина и дизела щяха да станат 4-5 лева, дизел нямаше да има в страната, Нефтохим Бургас ще затвори, ще освободи служащи. От 1 януари тази година Народно събрание взе решение и ние към този момент не внасяме съветски петрол. От 1 януари няма един барел съветски нафт, с помощта на дългата борба на ГЕРБ с „ Промяната “ за това да отпадне дерогацията. Някой да е видял по 4-5 лв. бензин по бензиностанциите? Внасяме 100% неруски петрол и това не даде отражение на пазара на горива. Тези 10 милиарда лева нямаше потребност да ги даваме на Путин. Ако не бяха " Промяната " и бранителите на тази дерогация Денков и Василев - Путин нямаше да получи тези 10 милиарда лева, уточни още Добрев. 

Относно идната ротацията, Добрев съобщи, че формалната позиция на ГЕРБ е, че " Денков и Мария Габриел ще се схванат между тях ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР