Човек на бившия шеф на ДАНС Владимир Писанчев от модела

...
Човек на бившия шеф на ДАНС Владимир Писанчев от модела
Коментари Харесай

Само във Фрог: Човек на Писанчев и кръга КОЙ оглави бюрото за защита на свидетелите

Човек на някогашния началник на ДАНС Владимир Писанчев от модела КОЙ оглави бюрото за отбрана на очевидците. Димитър Влахов до неотдавна беше шеф на дирекция „ Корупция ” в родното ФБР, само че се махна незабавно, откакто се заприказва, че ще се образува без значение антикорупционно звено. Коментарите за новото предопределение в службите за сигурност са свързани с това, че още веднъж на основна позиция е комплициран човек на статуквото.
Преди няколко месеца медията ни разкри, че името на Влахов попада в тефтерчето на ромския незаконен необут Кирил Рашков- Цар Киро. Съдържанието му излезе на бял свят още през януари 2014 година, само че всички упоменати лица в него се направиха на „ ударени”. Разследващите органи също подминаха с безмълвие пиперливата информация.

Любопитното е, че на обособена страница, озаглавена „ Спешни!”, са маркирани имената на няколко чиновници на разнообразни институции, измежду които и това на Димитър Влахов. Преди да отиде в ДАНС, той е бил началник на бранш „ Борба с проведената престъпност” в Пловдив.

Общоизвестна загадка е, че ракетоносител на Димитър Влахов е Писанчев, безапелационни са чиновниците. Именно той назначава Влахов за шеф на ДАНС -Пловдив през септември 2013 година Твърди се, че малко по-късно поради експлицитното гледище на основния прокурор Сотир Цацаров, е изместен в централната постройка на родното ФБР в София, като му връчват най-отговорния сектор „ Корупция”. Агентите не изключват опцията това да е направено съзнателно, с цел да може Цацаров във всеки един миг да знае какво работят службите по тази линя и кой е комплициран на пангара. Не е известно какви тъкмо професионални триумфи е постигнал Димитър Влахов в битката с корупцията, само че " Прозрачност без граници " разгласи, че България е най-корумпираната страна в Европа през 2016 година.

Твърде любопитно се развиват нещата и към предходния началник на бюрото за отбрана на очевидците Калин Иванов. Наскоро уебсайт от terminal3.bg разкри, че особено за него е изработен конкурс, с цел да заеме съответен пост в Националната работа за защита. По време на неговото ръководство, бюрото за отбрана беше разтресено от величествен скандал.

Става дума за методът, по който изненадващо очевидецът против групата за мокри поръчки „ Килърите ” Пламен Лаков беше махнат от програмата. С това животът му беше изложен на заплаха. Хора, близки до бандата незабавно се възползваха от това и се свързаха с него, с цел да го убеждават да се откаже от показанията си. Разбра се, че чиновниците от бюрото за отбрана на очевидците не намерили метод към Лаков и връзките им се лимитирали до взаимни кавги, подливане на вода и писане на доноси. На този стадий не се оповестява каква е повода Калин Иванов да бъде тихомълком отхвърлен от поста. Кариерата му потегли стремително нагоре, след като дълго време беше защита на Бойко Борисов, до момента в който беше кмет на София. След това се издигна и до зам.-директор на НСО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР