Човек може да бъде в крак с модните тенденции без

...
Човек може да бъде в крак с модните тенденции без
Коментари Харесай

Габриела Колева: 2018-а ще бъде годината на виолетовото


Човек може да бъде в крайник с стилните трендове без да им робува сляпо, да следва вътрешните си настройки и норма за хармония и хубост, и да се усеща добре. 2018-а ще бъде годината на виолетовото и неговите нюанси. Това съобщи в изявление за БГНЕС Габриела Колева, дизайнер и притежател на фешън къща „ Мезон Сант-Ерем ”.

БГНЕС разгласява цялостния текст от изявлението с Габриела Колева, която срещаме в нейното ателие, ситуирано на тиха улица в сърцето на София.

БГНЕС: В края на годината с какви страсти изпращате 2017-та и с какви очаквания посрещате новата 2018-а?

Габриела Колева: 2017 година беше в действителност доста забавна за моя живот. Направих огромна смяна и крачка в професионалния си живот. С откриването на стилната ми къща стартира нова страница професионално и прочувствено.

БГНЕС: Подложи ли 2017-а на тестване вашия усет?

Габриела Колева: 2017 година беше забавна от към трендове. Нещо, което малко не възприех беше този леопардов принт, който се ползваше като безпристрастен цвят за облеклата.

БГНЕС: Какви ще са стилните трендове през 2018 година?

Габриела Колева: 2018 година ще бъде забавна. Предлага забавни неща в две насоки. Ще бъдат настоящи пастелните тонове, както и доста ярките тонове. Това са двете крайности.

От към кройки са забавни четвъртите деколтета, които се виждат в доста от стилните къщи в техните пролетно-летни сбирки, както и огромните ръкави, които уголемяват. Ще има много сатен, флуидни материи, които са доста хубави за вечерта, дребни точици, пеперудки като акцент, както и по-лъскавите и блестящи материи, които се постановиха напоследък и занапред ще бъдат разработвани в модата.

БГНЕС: Има ли по-различни специфики, които се постановат при направата на другите материи?

Габриела Колева: Тенденциите, които се постановат от известно време, са нови технологии, които се ползват при самата направа на платовете. Прилагат се техники, които съчетават естествени материи и влакна с спомагателни примеси, които при тъкане вършат самата конструкция на платовете по-интересна, релефна, по-рехава от време на време. Голямото бъдеще и изкуство в модата към този момент се вижда, че идва от материите и се залага на текстури и хармония и нов тип платове.

БГНЕС: Какви са Вашите желания в тази тенденция?

Габриела Колева: Всичко съчетано от коприна с разнообразни примеси. Невероятни ефирни, леки материи, които се носят прелестно. Всичко, което е нежно и ефирно.

БГНЕС: Водите ли се постоянно от стилните трендове в работата си или слушате и вътрешния си глас?

Габриела Колева: Винаги съм слушала вътрешния си глас и мисля, че човек може да бъде в крайник с стилните трендове без да им робува сляпо. Понякога е задоволителен даже един дребен аксесоар в някой цвят, който е съвременен за сезона. Например 2018-та ще бъде годината на виолетовото и неговите нюанси. Така, че фактически човек би трябвало да следва вътрешните си настройки и норма за хармония и хубост, и да се усеща добре.

БГНЕС: Българката облича ли се съвременно, с усет и мярка?

Габриела Колева: Българката е красива жена и има афинитет към красивото и към това да наподобява добре. Това е приет факт. Естествено не постоянно има време за безпределно доста избиране на облекла и съчетаване. Понякога човек в действителност би трябвало да отдели малко време да съчетава разнообразни материи и цветове и да види в кое се усеща най-добре и кое показва вътрешната му хубост.

БГНЕС: Как да се обличаме стилно и красиво с по-скромен бюджет?

Габриела Колева: Винаги можем да се обличаме стилно и красиво, и с по-скромен бюджет. Понякога се оказва, че в случай че човек е любопитен и отдели нужното време, би могъл да откри неща, които да съчетава по метод, по който го вършат да наподобява мощен и грациозен. Разбира се не би трябвало да се не помни, че всяка жена понякога би трябвало да отделя малко от своя бюджет, даже да е един път или два пъти в годината, за нещо качествено и стойностно.

Стилът и елегантността не се мерят в броя на нещата, които имаме. Може да имаме малцина, само че качествени неща.

БГНЕС: Това ли е съветът Ви към дамите - да не не помнят да бъдат дами и да си разрешават нещо качествено, въпреки и не постоянно?

Габриела Колева: Това е съветът ми към дамите. Винаги би трябвало да имат една прелестна кадифена рокличка, да имат някоя красива естествена материя. Също по този начин да наблегнат върху аксесоарите. Понякога едни ръкавици или една шапчица могат да трансформират цялостния тип.

БГНЕС: Имате ли си обичана визия и жанр?

Габриела Колева: Стилът, който ми е драговолно е балетният жанр, малко жанр Одри Хепбърн - неща, които са изчистени, да има придвижване при самата дреха, нежни и пастелни материи. Мисля, че това подхожда на мен и дава отговор на вътрешната ми настройка.

БГНЕС: Всеки ден ли се стараете да изглеждате добре, даже, когато нямате време или предпочитание за това?

Габриела Колева: Дори, когато човек няма доста предпочитание и въодушевление, постоянно има метод да наподобява добре и в това си въодушевление. Винаги отстранявам нужното време, колкото и да е забързан животът за това по какъв начин наподобявам. За мен е значимо и мисля, че човек от време на време може да наподобява доста чаровно, стилно и елегантно даже и да е малко неглиже.

БГНЕС: Какво мислите за все по-популярната просвета на „ хепи сокс ” – щастливите чорапи?

Габриела Колева: Има интерес към тези чорапи и могат да се наложат също в България. Тези чорапи са с разнообразни десени във радостната гама, с принтове, точици, чертички, в разнообразни ярки цветове. Биха могли също да бъдат и едноцветни в ярки цветове. Дори в бизнес средите и корпоративния свят се виждат господа, които, с цел да разчупят сериозния звук, от време на време се появяват с блестящо лилави или червени чорапи и основават въодушевление даже в най-сериозните срещи.

БГНЕС: Много обсъждана тематика е облеклото на първата ни дама. Бихте ли дала Вашата оценка? Особено огромен звук се подвигна към появяването й по жилетка на последното публично събитие в Париж.

Габриела Колева: Мисля, че тематиката с външния тип на госпожа Радева се преекспонира малко. Тя е доста красива жена, има темперамент, в звук е със себе си и не желае да й се постановат прекомерно доста ограничавания и упования. Според мен това, че те имат такава хубава връзка с президента и се обичат, а любовта е най-хубавата й дреха, тъй че да съдим хората и по нещата, които вършат и метода, по който се усещат. Уважавам свободата, която демонстрира тя.

В навечерието на тези хубави празници искам доста обич, хубост и дребни и красиви пируети в нещата, които вършиме. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР