Човек, който е преболедувал в доста тежка форма коронавируса, може

...
Човек, който е преболедувал в доста тежка форма коронавируса, може
Коментари Харесай

Белите дробове, след преболедуване от COVID-19, могат да се възстановят с масаж

Човек, който е преболедувал в много тежка форма ковид, може да възвърне със специфичен масаж , сподели за радио „ Спутник ” московският мануален терапевт и рефлексолог Андрей Кабичкин, осведоми БГНЕС. Специалните типове разтривки оказват помощ на първо място да се усили процентът на О2 в кръвта. Това е доста значимо при рехабилитацията на пациенти, претърпели COVID-19, сподели Кабичкин. Според него масажът подтиква лимфодренажната функционалност на организма и работата на вилозния епител на бронхите , което е доста значимо за възобновяване.
" Има специфични типове масаж, които са предопределени за рехабилитация на пациенти, прекарали тази съответна зараза, само че от епохи и хилядолетия се прави масаж за такива, с хронични обструктивни белодробни болести. Това потвърдено дава положителни резултати. На първо място, процентът на О2 в кръвта се усилва и тя стартира да циркулира по-интензивно след масажа “, изясни лекарят. Той акцентира, че масажът би трябвало да се сортира самостоятелно , според от степента на увреждане на белите дробове, и да се комбинира с други типове терапия. Заедно тези техники работят по-ефективно.
 В Съединени американски щати трансплантираха бели дробове на пациент, болен от ковид В Съединени американски щати трансплантираха бели дробове на пациент, болен от ковид
Хирурзи са направили трансплантация на бели дробове на пациент, болен от COVID-19 в Чикаго, като интервенцията е първа сходна в Съединени американски щати,преда...
" Хелий-кислородните инхалации в композиция с масаж и физиотерапевтични извършения дават големи резултати за възобновяване на функционалностите на белите дробове и на О2 в организма ", сподели Андрей Кабичкин. Разбира се, масажът и физиотерапията не могат да се вършат без назначението им от експерт, акцентира лекарят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР