Човек, който е имал коронавирус, впоследствие може да получи увреждане

...
Човек, който е имал коронавирус, впоследствие може да получи увреждане
Коментари Харесай

Руски вирусолог обяснява възможните последици от COVID-19 за пациентите

Човек, който е имал ковид, след това може да получи увреждане на белите дробове, заяви ръководителят на катедрата по микробиология, вирусология и имунология на медицинския и предпазен факултет на първия ИММУ на името на И.М. Сеченов, учен на Руската академия на науките Виталий Зверев.

Руски вирусолози предизвестиха, че нов вид ковид може да докара до мозъчна некроза. Те изясняват, че в някои случаи вирусът може да унищожи мозъчната тъкан, което може да аргументи неврологични затруднения, без да засегне белите дробове. Например, загубата на миризма може да демонстрира нередовност на мозъка, написа "Поглед инфо ".

„ Знам сигурно, че откакто човек е прекарал коронавирусна зараза, той може да има увреждане на белите дробове (фиброза), което след това води до нарушена дихателна функционалност. Това може да бъде даже за тези, които са имали леко заболяване “, споделя Зверев.

В същото време вирусологът отбелязва, че в случай че човек съблюдава всички рекомендации на доктор, тогава вероятността да претърпи заболяването без последици се усилва.

По-рано кардиолозите обявиха, че тези, които са претърпели нов ковид в сериозна форма, могат да имат проблеми със сърдечно-съдовата система след възобновяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР