Човек има склонността да иска още и още, без да

...
Човек има склонността да иска още и още, без да
Коментари Харесай

Dacia Jogger Extreme - бюджетно, хибридно комби за хора с хобита

Човек има склонността да желае още и още, без да си дава сметка, че в действителност няма потребност от доста. Уютен дом, крепко семейство, храна в хладилника, какъв брой повече действително ни би трябвало? Проблемът е, че изобилието от артикули и услуги, с което сме заобиколени ни кара да забравим главните си потребности и да желаеме още и още. От всичко и по доста.

Същото е и с колите. Едно семейство има потребност от сигурен автомобил, който не харчи доста, комфортен е и разполага с задоволително технологии, с цел да улеснява, без да натоварва водача и останалите жители на интериора. Обдухване на седалките, изкуствен интелект, амбиентно осветяване и опция за автоматизирано паркиране също не бихме върнали, само че нали си обещахме, че няма да се глезим. Време е за малко отрезвяване. Време е за Dacia.
 Снимка 640525

Сядаме зад кормилото на хибридната версия на Dacia Jogger обнадеждени. От една страна, тъй като последният път карахме Jogger с фабрична газова уредба и колата ни се стори доста рационална и смислена. От друга, тъй като хибридната версия на модела се предлага в равнище на съоръжение Extreme, което като се изключи че звучи готино, носи със себе си някои стилистични и практични изненади.

ПРОГРЕС

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация : Hybrid 140 Extreme Работен размер : 1598 куб.см. Мощност : 140 к.с. Въртящ миг : 205 Нм Ускорение : 9.8 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 167км/ч Среден разход на бензин : 4.8 л/100 км Трансмисия : 15-степенна автоматична Базова цена: 33 090 лева.
Хибридното задвижване е доказателството за напредъка, който Dacia като марка измина. Съвсем до неотдавна комплицирани хибридни задвижвания нямаха място в гамата на една бюджетна марка като Dacia. Но времената се смениха, екологичните условия също, тъй че през днешния ден не можем да открием дизелов мотор в гамата на Jogger, само че пък имаме хибрид.

Системата разполага с 1.6-литров бензинов мотор и електромотор с обща мощ от 140 к.с. Естествено, не е редно да чакаме чудеса от представянето на хибридния Jogger и такива няма. Той не е спортен автомобил, надали би спечелил и съревнование по подвижност, само че никога не е натоварващ. Бихме го нарекли съответен. Карахме колата главно в извънградски режим, който е изключително непризнателен за всеки хибриден автомобил, поради непрекъснатата потребност от мощ за поддържане на висока скорост, което не разрешава на батерията да се дозареди.
 Тест драйв, електрическият автомобил Dacia Spring и за какво чакането може да завърши
Dacia Spring - за какво чакането може да завърши

Тази кола е действително решение на наболял проблем и тъкмо по тази причина заслужава почитание

Въпреки това, Dacia Jogger се движеше умерено и уравновесено, реализирайки разход от към 6 л/100 км. Намираме го за доста добър резултат, с ангажимента, че вътре бяхме трима възрастни мъже с багаж. Хибридната система недоволстваше само когато имаше потребност от доускорение от 120 км/ч до 150 км/ч. Тогава хибридният Jogger ръмжи повече, в сравнение с действително върви, само че това са минусите на атмосферното пълнене, а и приказваме за скорост доста близка до оптималната на автомобила.
 Снимка 640527

В последна сметка обаче, пътуването ни се оказа безпроблемно и леко, тъй като човек в действителност няма потребност от доста. Може би само от повече седалки. Добрата вест е, че моделът е 7-местен, което отваря доста благоприятни условия за многодетни фамилии, двойка с доста другари, чиновници на дребна компания, пътуващи за тийм билдинг и така нататък и тъй наречените
 Снимка 640524

ЕКСТРЕМНО

Няма нищо изключително рисково в равнище на съоръжение Extreme. Въпреки това, най-скъпото осъществяване на Jogger прави колата да наподобява най- " апетитно ". Черни джанти, мрачно зелен главен цвят, спомагателни декоративни детайли от метал и пластмаса, както и акценти в меднокафяв цвят - това са главните разлики.
 Снимка 640520

Особено харесахме гумените стелки, защитните детайли на праговете на вратите и забавния материал в интериора, който Dacia назовава MicroCloud TEP. Нямаме концепция от какво е изработен, само че е извънредно прелестен на пипане внася повече уют и даже чувство за " разкош " в интериора. От Dacia настояват, че е и много устойчив и елементарно почистващ се, само че ние по този начин и не изпробвахме тези му евентуални качества. С него са покрити огромни елементи от седалките, таблото пред пасажера и подлакътникът в корите на вратите.
 Снимка 640522

Откриваме и доста стилизирани топографски линии, които са подписът на всяко осъществяване Extreme. Има ги по стелките, по таблото и по външните пластмасови детайли в долната част на вратите. Разбира се, това е просто украса, само че е като внимателно напомняне за близките, че носите рискована душа. Харесваме го.
 Снимка 640521

Още по-авантюристична е и новата гама от аксесоари InNature, която се предлага извънредно за Jogger Extreme. Състои се от сгъваемо легло, затъмняващи щори и даже, забележете, палатка! За палатката не сме сигурни, само че леглото в интериора ни се коства изключително привлекателно. То съставлява елементарна, само че хитра структура от матрак в няколко сегмента и дървена " кутия ", играеща ролята на самото легло.
 Снимка 640528

Може да : те приюти за една дрямка Не може да : е доста бърз Липсва му : по-добър климатик
В разгънато състояние леглото е с дължина 190 см и ширина 130 см, а дистанцията до тавана е най-малко 60 см. Не е тъкмо като пълноразмерна спалня, само че е премного за малко завършения навън. Минусът е, че този пакет фрапантно понижава товарното пространство, само че въпреки всичко има задоволително за два огромни спортни сака, две каски и още екипировка или различен мек багаж, което не е зле. А колелата? Те несъмнено, са на багажници на покрива.

Самите багажници биха могли да се купят в допълнение, само че и тук Dacia има хитро решение. Надлъжните рейки доста елементарно се трансформират в напречни, което икономисва пари за пазаруването на спомагателни греди. Необходимо е единствено да се снабдим с багажници за колела/ски или затворена кутия за покрива.

Dacia Jogger е една изненада за нас. Първият път, когато карахме газовата версия, се изненадахме какъв брой надалеч можем да отидем с едно зареждане, а в този момент с хибридният вид Extreme се впечатлихме и от авантюристичните варианти, които тази кола ни предлага.
 Снимка 640526

Да, хибридното задвижване не е впечатляващо, нито революционно, климатичната система би могла да бъде по-прецизна в поддържането на заложената температура, обезшумяването на купето би могло да бъде по-добро, само че...това въпреки всичко е хибриден 7-местен автомобил със напълно прилична динамичност, прелестен дизайн и удобен интериор. Пък и най-скъпата му версия, за която приказваме тук е 50 000 лв., което в наши дни си е напряко на ниска цена.
 Тест драйв, Dacia Jogger и за какво e значимо да имаш мярка
Dacia Jogger - от София до Виена, без прекъсване на бензиностанция

Покарахме новата Dacia Jogger (но не до Австрия) и споделяме мнение

Има къде да си заредим телефона, има мултимедия, с която да си пуснем Apple CarPlay, има темпомат за поддържане на скоростта, има паркинг помощник и даже камера за назад виждане. От какво повече имаме потребност? От свободно време за спане в колата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР