Човек и добре да живее, все някога трябва да се

...
Човек и добре да живее, все някога трябва да се
Коментари Харесай

Как да почистите стъклокерамичния плот със сода за хляб, без търкане

Човек и добре да живее, все в миналото би трябвало да се заеме да чисти. И тогава му се желае да има вълшебен препарати, които с едно придвижване да отстраняват цялата нечистотия на света, без триене.

Но му се желае също въпросните препарати да не съдържат в себе си всички детайли от Менделевата таблица , да разяждат ръцете, да са отровни и да не смее човек да ги пипне.

 Стъпка 1 Thinkstock/Behindthestudio

Иска му се някак си хем да може да му е чисто, хем да не се токсини. А да, и да не си нарани стъклокерамичния плот на печката, тъй като той е нежно творение и би трябвало да се третира с внимание.

С този отегчителен пролог желаеме да ви кажем, че открихме елементарен и екологичен метод да си почистите печката без триене и без препарати – единствено със сода за самун, топла вода и препарат за чинии.

 Стъпка 2 Thinkstock/Behindthestudio

Не се тормозете, че ще ви караме да търкате нежната повърхнина с грубата сода за самун. Всичко е съвсем без старания, ето по какъв начин:

Необходими са ви: Сода за самун, хавлиена забрадка, съд с топла вода с малко препарат за чинии.

Стъпка 1: Уверявате се, че плотът е изцяло изстинал. Наръсвате със сода за самун нечистите повърхности.

Стъпка 2: Намокряте хавлиената забрадка в съда с топла вода и веро, изтисквате я едвам не тече вода от нея и слагате върху содата за самун.

Стъпка 3: Почивате си 15 минути.

 Стъпка 3 Thinkstock/Behindthestudio

Стъпка 4: С леки кръгообразни придвижвания почиствате с хавлиената забрадка стъклокерамичния плот на печката.

 Стъпка 4 Thinkstock/Behindthestudio

Стъпка 5: Изтривате с влажна чиста забрадка, подсушавате, наслаждавате се на крайния резултат.

Така и по този начин сме в тематиката за сода за самун, припомняме ви, че с нея можете да почистите на практика всичко в дома ви.

Нейният триумф се крие в химическия ѝ състав, който елементарно разтваря мазнини и в самата ѝ прахообразна форма, която работи като лек абразив.

Освен печката, със сода за самун можете да почистите ютия и загоряла тенджер а.

А за козметичните приложения въобще не отваряме дума. Все отново, в случай че са ви забавни, вижте по какъв начин да се разкрасите със сода за самун тук >>>

Вие имате ли своя еко-рецепта за разчистване на загоряла лой от плота на печката? Споделете я с нас в страницата ни във Facebook >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР