Човек и добре да живее, роднините ще му напомнят, че

...
Човек и добре да живее, роднините ще му напомнят, че
Коментари Харесай

"А деца кога ще има?": 5 досадни въпроса, които всички роднини задават!

Човек и добре да живее, роднините ще му припомнят, че нещо му липсва. 

Макар и доброжелателни, мненията на нашите родители, лели и впрочем постоянно са много стресиращи. От тежестта ни до нашето бъдещо поколение, ето пет досадни въпроса, които българските фамилии обичат да задават:

„ Гаджета има ли? “

Всичко стартира с почтеното „ Гаджета има ли? “, до момента в който сме още в прогимназията. С напредването на годините тези въпроси стават по настоятелни и постоянно вървят с (недотам дискретните) намеци, че ни е „ време да се задомим “. Веднъж намерили си сериозен сътрудник пък неизбежно попадаме и под прицела на въпроса „ А женитба по кое време? “… В общи линии, оставете ни сами да преценим дали, по кое време и с кого ще се обвързваме..!

„ Защо си отслабнал/-а? “

Ти постоянно вървиш на фитнес, хапваш здравословна храна и се чувстваш супер... само че вашите не споделят това мнение. На кой от нас не се е случвало някой родственик да ни каже, че сме прекомерно слаби – освен това с взор, който загатва, че изглеждаме като гладуващи африкански деца? Иди им обяснявай, че по този начин ти унищожават самочувствието.

„ Защо си толкоз блед/-а? “ 

В същия ред на мисли са и мненията вид „ изглеждаш доста блед/-а “ (или уморен/-а, или стресиран/-а…). Оценяваме загрижеността, само че сходен вид реплики ни карат да се усещаме некомфортно и все едно сме сложени под лупа. Ако има проблем, сами ще ви кажем!

„ Деца по кое време ще има? “

Въпрос номер едно, който вълнува всяка баба/ леля/ учинайка във семейството ни наподобява е: „ Кога ще имаш деца? “. Тук отговори като „ не и скоро “ и „ може би в никакъв случай “ просто не важат…

„ Успя ли да..? “

Успя ли изчистиш жилището? Кандидатства ли за новата позиция? Смени ли джантите на колата? Родителите ни са олимпийски първенци в това да ни намират работа – ей по този начин, с възпитателна цел. Нищо, че към този момент сме на по двайсет и няколко години…

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР