Човек и добре да живее, налага му се да паркира.

...
Човек и добре да живее, налага му се да паркира.
Коментари Харесай

Познато до болка: Бележка с призив украси кола, паркирана в София СНИМКА

Човек и добре да живее, постанова му се да паркира. А в случай че няма личен гараж или най-малко платено паркомясто - драмата може да е цялостна. Особено в столицата, където по булеварди, улички и тротоари се разминават над милион коли и повече от милион и 200 хиляди жители.

Дори да остави машината си без да пречи, да са спазени регламентите по закон и да е чист пред личната си съвест, притежателят на МПС може да нарани възприятията на някой различен лидер или собствен комшия. Следват и напълно действителни последици: И бележки по автомобила, и апели да не паркира там, че даже и похищения - нарязани гуми, вдигнати чистачки или надраскани калници.

Особености на националната пътна просвета. Следващата преживелица е точно такава - до болежка позната за доста столичани, само че за благополучие дамата се е разминала единствено с записка.

Тази заран столичанка разкрила еднопосочно обръщение на паркираната си пред блок кола.

" Спирайте колите пред вашия блок, за нашите също няма място ", четем на беличката записка, изписано с печатни букви. " Добро утро от " Надежда " 5, " сбито отбелязва Ани С. Тя споделя за случката в една от столичните групи във  Фейсбук, където реакциите не закъсняват. Като за броени часове мненията са десетки.

" Пред блока си е за хора от блока - малко, тъкмо и ясно! ", отбелязва къде на смешка, къде съществено комантира Евгени П.

  " Пак добре, че записка са ви оставили. На мен ми бяха създали чистачките на S-ки ", споделя горчивия си опит Краси С.

  " Някои хора са тотално нагли станали ", разяснява Преслав К.

" Много ме кефи по какъв начин хората нямат никакво друго занимание, с изключение на да висят на прозорците и да гледат кой къде стопира ", написа Валерия И.

Други жители означават, че казуса с паркоместата единствено ще се усложнява. Като прибавят, че аргументите за това са засиленото строителство и проблемите в градоустройството. Като чакат, че " връзката " с бележки ще си продължи.

А хартиените послания, откривани по паркирани коли, наподобява към този момент са традиция.

Разказвали сме ви и за закани за паркиране, и за любовни пояснения, че даже и апели за погашение на заеми. Въобще - " разговорът " сред хората тече с цялостна мощ.



 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР