Човек и добре да живее, му се налага да общува

...
Човек и добре да живее, му се налага да общува
Коментари Харесай

Кажи баба „джендър“: Трендовете, които старото поколение не схваща

Човек и добре да живее, му се постанова да поддържа връзка с буумъри. Шегуваме се, само че едно е правилно – по-възрастните ни родственици постоянно имат визии за живота, които са твърде… разнообразни от нашите. И въпреки да ги обичаме, в действителност ни се ще те да разбираха следните четири неща:

1 Що е то джендър

Кой е най-бързият метод да вбесиш (почти) всеки български мъж в преклонна възраст? Като отбележиш, че родният футбол е в застой от десетилетия, или просто… като споменеш думата „ джендър “. Идеята, че биологичният пол (т.е. тялото, в което сме родени) и така наречен „ джендър “ (това по какъв начин се самоопределяме) са две обособени неща, за жалост си остава несмилаема за огромна част от популацията. И въпреки че никой не е задължен да се съгласява с всичко, желаеме да напомним: това, че не одобряваш нещо, не ти дава правото да нагрубяваш околните… Или с други думи – апелирам, оставете LGBТ хората да си живеят на мира.

Виж още: " Дейли Потър ": За Любен Зидаров и какъв брой грозни можем да сме като общественост

2 „ За какво ти е да вървиш на психолог? “

Да опиташ да обясниш на баба си, че вървиш на психолог, е същото като да ѝ кажеш, че посещаваш курсове по подводно плетене на кошници (всъщност, второто може да ѝ прозвучи по-малко абсурдно). В днешно време има безчет проучвания по отношение на изгодите от психотерапията и значимата роля, която менталното здраве играе в нашия живот. За по-възрастното потомство обаче цялата концепция постоянно продължава да звучи като „ лигавщина “ или нещо, предопределено единствено за „ луди “ хора… А тъжната подигравка е, че нормално тъкмо те са тези, които остават заклещени в токсични бракове или пък хронично се оплакват от живота.

3 Инфлуенсърите

За доста възрастни хора това да имаш „ порядъчна “ и надеждна специалност (в съвършен случай като доктор или адвокат) е основно. И щом даже инициативи като актьорското майсторство и писането не срещат тези критерии, то какво остава за… публикуването на фотоси онлайн? В случая не виним по-старото потомство, че не схваща по какъв начин работят обществените медии (честно казано – и на нас ни е мъчно от време на време!), само че ни се ще те да ни имаха вяра за едно – че бъдещето е цифрово и че човек може в действителност да си „ вади хляба “ с сходен вид труд… Само попитайте Чарли Д‘Амелио!

Виж още: ТЕСТ: Тези въпроси не затрудниха участниците в " Голямото гонене ", теб ще съумеят ли?

4 Фитнеси и диети

Много днешни родители хранят децата си със смутита и гризини с лимец, само че множеството от нас са израснали на меденки и кола, разгазирана с две лъжици захар. Нищо чудно тогава, че по-възрастните ни родственици постоянно не схващат защо ни е да се занимаваме с „ всякакви там “ фитнес режими и диети. Ако пък се опитаме да убедим пълничкия си чичо, че третата порция кюфтета с пържени картофи не е добра концепция, е прекомерно евентуално да ни изгледа като че ли сме луди…

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР