Човек е това, което яде. Не случайно тази мъдрост се

...
Човек е това, което яде. Не случайно тази мъдрост се
Коментари Харесай

Това е храната, която повишава чувствителността към болка

Човек е това, което яде. Не инцидентно тази мъдрост се е появила. Факт е, че храната, която консумираме, се отразява върху организма ни.

Не инцидентно от деца ни карат да ядем плодове и зеленчуци, а в това време да заобикаляме бързата храна.

Оказва се обаче, че избрани храни ни въздействат по непредвиден метод. Така да вземем за пример има артикули, които ускоряват чувството за болежка.

Диетата с високо наличие на мазнини може да бъде провокативна, развивайки хронична болежка и свръхчувствителност към болежка. Това оповестяват невролози от Тексаския университет, чиято работа е оповестена в списание Scientific Reports.

Учените са провели опит с две групи мишки. В продължение на осем седмици една група е получавала елементарна храна, до момента в който другата е била хранена с храни с високо наличие на мазнини. Диетата е основана по този начин, че да не форсира развиването на затлъстяване или диабет.

Проучването открило, че диета с високо наличие на мазнини предизвиква извънредно висока сензитивност на тялото към мъчителни тласъци и хронична болежка.

В допълнение, такава диета води до алодиния – това е болежка, дължаща се на излагане на тласъци, които нормално не я предизвикват. Като провинен учените са показали една от мастните киселини – палмитиновата. Тя се свързва с избран рецептор на нервните кафези и води до инфектиране, а по-късно и до увреждане на невроните, виновни за реакцията на физическо увреждане на тялото./ и във Facebook.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР