Човек е това, което яде, и ако нямате достатъчно енергия

...
Човек е това, което яде, и ако нямате достатъчно енергия
Коментари Харесай

Може би не знаете, но ТЕЗИ храни ви зареждат с енергия за цял ден

Човек е това, което яде, и в случай че нямате задоволително сила денем, това може да се дължи на обстоятелството, че не се храните уравновесено. Има храни, които доставят повече сила на тялото от други. Към нездравословните храни, които лишават тонуса и могат да повлияят отрицателно на тежестта ни, са сладкишите, бялото брашно и храните, богати на мазнини и калории.

Днес обаче ще обърнем внимание на храните, които носят сила. Те съдържа протеини, постепенно разграждащи се въглехидрати, които се усвояват елементарно от организма. Разбира се, силата ви зависи от това дали спортувате, набавяте ли си задоволително сън, в какво психическо положение сте. Все отново ето кои са храните източници на сила.
ЯСНИ индикации, че сте изгубили ФОРМА и нямате ЕНЕРГИЯ
Последните две години генерално трансформираха живота ни, като пандемиите и затварянията вкъщи провокираха много по-застоял метод на живот...

Овесени ядки – започнете деня си с овесена купичка от ядки, кисело мляко и плодове, с цел да имате сила през целия ден. Овесените ядки съдържат постепенно разградими въглехидрати и доста фибри. По време на процеса на асимилиране от организма се освобождава сила, която ни поддържат тонизирани и свежи. За да се чувствате добре през целия ден, започнете го с вкусна закуска от овесени ядки.

Кисело мляко – страховит протеин, който носи и сила. Киселото мляко не е храна с високо наличие на калории, тъй че може да го хапвате умерено. Съдържа витамини от група В, които са доста значими за превръщането на питателните детайли в сила. Именно по тази причина, хапвайки кисело мляко, ще се чувствате бодри и тонизирани.

Кръстоцветни зеленчуци – те са и групата най-полезни зеленчуци, богати на фибри. Сред най-засищащите измежду тях за броколите, спанакът, брюкселското зеле, манголдът, руколата, зелето, карфиолът. Вкусни и потребни, може да си ги приготвите по здравословен метод, да ги хапнете като главно, салата или гарнитура към някое ядене. Тези зеленчуци са значими за регулирането на захарта в кръвта. Те покачват силата в мускулите, поддържат имунната система, въздействат позитивно върху сърдечното здраве.

Червено цвекло – извънредно потребен зарзават, който доставя на тялото силата, от която то има потребност през целия ден. Богато на въглехидрати и естествени нитрати, цвеклото уголемява кръвоносните съдове, усилва притока на О2, кръв и хранителни субстанции към всички органи в тялото.
4-те наложителни цветя за благополучие у дома
Стайните растения имат своята неоспорима роля в живота на всяко едно домакинство. Те освен насищат въздуха с О2, само че и вършат по...

Леща – супер храна, една от най-любимите бобови култури, източник на фибри, протеини и комплицирани въглехидрати. Лещата носи доста сила и поддържа организма утолен по-дълго време. Тя може да възстановява равнищата на захарта в кръвта. Истинско знамение е по какъв начин артикул, който се съдържа в съвсем всеки дом, може да е толкоз скъп за организма и толкоз наличен като източник на сила за целия ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР