Човек е склонен да обвинява другите, съдбата, Бог, обстоятелствата за

...
Човек е склонен да обвинява другите, съдбата, Бог, обстоятелствата за
Коментари Харесай

Как да разберем причината за нашата болест и да я излекуваме

Човек е податлив да упреква другите, ориста, Бог, събитията за своите проблеми и заболявания, само че в случай че разберете какъв е законът на кармата, тогава животът може да заиграе в друга светлина.

В нашето общество мнозина придават на термина „ карма “ отрицателна конотация, приравнявайки го с думата „ наказване “, само че тук всичко е доста по-просто.

Карма се превежда като „ деяние “. Законът споделя, че за всяко деяние има разследване. Това е всичко. Всичко, което се случва с човек, е резултат от неговите минали дейности. Всеки нов акт ще бъде отразен в бъдеще.

Няма небесно наказване! Просто хората обичат да придават на всичко драматичен нюанс, а и по този начин сме научени, религиозните и други институции ни плашат.

За да улесните ръководството на хората, би трябвало да ги държите в боязън и да им попречите да развият осъзнатост и отговорност.

Ако човек е болен или е в неприятна обстановка, единствено той е този, който е основал тази обстановка, заболяването.

За актуалния човек е мъчно да разбере това, т.к. ние не сме научени да мислим от позиция на причинно-следствените връзки в живота си. Научени сме да бъдем жертви, да се оплакваме от събитията и ориста.

За да мислите по друг метод, би трябвало да положите огромни старания върху себе си и да извършите световна промяна, като се научите да поемате отговорност за всичко, което се случва в живота ви.

Повече от деветдесет % от хората не могат да създадат това, само че почтено би трябвало да се каже, че в този момент от ден на ден хора стартират да трансформират съзнанието си.

Ако има заболяване или неприятна обстановка, човек би трябвало да се научи да вижда причинно-следствените връзки, довели до това: какви дейности са осъществени, планове, страсти, усеща са показани.

Човек самичък основава заболяването.

С помощта на заболяването се блокират избрани държания и нежелани страсти, което може да докара до избрани травматични обстановки.

С помощта на заболяването човек заобикаля решаването на някои въпроси и проблеми, а също по този начин му липсва схващане и познаване на законите на природата.

Причините за всяко заболяване и страдалчество могат да бъдат сведени до три съществени:

1) недоумение на задачата, смисъла и задачата на живота;

2) недоумение и неспазване на законите на природата;

3) съществуване в подсъзнанието и съзнанието на нездравословни мисли, усеща и страсти.

За да се разбере по-добре механизмът на пораждане на заболяването и да се одобри по-лесно, би трябвало да се търси скрита позитивна интенция в появяването на заболяването.

Например една жена се разболява, тъй като й липсват вниманието и грижите на децата. Когато се разболее, тя го получава. Главоболието е причина да се отървете от полова непосредственост, която не желаете. Настинката е причина да не отидете на нелюбима работа, да учите.

Болестта може да работи като спирачка, преди да стартира нежелано държание. Например болното гърло е спънка за изложение на неразрешени усеща и страсти, артритът е физическа спънка за прояви на яд и принуждение.

С помощта на заболяването човек може да се въздържи от деструктивно държание, когато не намира други пътища, когато не схваща себе си и законите на природата, няма схващане и опит, по какъв начин да направи това по-хармонично в сходство с Духа си и Душата.

Причините за заболяванията се коренят в предишното. Това също е резултат от интензивни травматични прекарвания.

Човек може да си сътвори болест със силата на мисълта си, употребявайки избрани настройки и изрази. Например тези:

– „ Писна ми от това “;

– „ Не мога да го меля “;

– „ Това е такова главоболие за мен “;

– „ Очите ми да не го виждат “;

– „ Не желая да те чувам “;

– „ Камък на сърцето “ и други

И по този начин, главните механизми за появяването на болести са следните:

1) скрита мотивация, т.е. подсъзнанието, благодарение на заболяването, реализира някакво позитивно намерение;

2) действието на разрушителните мисли: заболяването е външно отражение на нашите мисли и нашето поведение;

3) мъчително прекарване на предишното – претърпян прочувствен шок;

4) резултатът на внушението – основаване на болест посредством внушение; потребление на изречения с двойно значение.

Практиката на работа с заболяването е да се открие първопричината за заболяването и нейното развиване.

Трябва да видите обстановките, довели до заболяването, да ги осъзнаете, да ги отработите, да освободите потиснатите отрицателни страсти и да заложите нови държания, които ще би трябвало да следвате в живота си, учредени на обич, а не на отрицателни страсти и държание.

В нашата модерна просвета и медицина заболяването се преглежда като нещо отвън нашия надзор, като нещо пристигнало извън, като зло.

Човек трансферира отговорността от себе си към лекарите, дава им правото да вземат решение какво да вършат с него. Хората се надяват да получат помощ под формата на „ вълшебно хапче “, което ще реши проблемите им. Това е казусът на актуалното общество. Това също е добра позиция за фармацевтичните компании, които вършат огромни пари, създавайки от ден на ден и повече медикаменти.

Доста мъчно е да видите и осъзнаете сами повода за заболяванията си, т.к. човек живее в избрани модели и привички, които сформират живота му, и той няма различен опит.

По-добре е да потърсите първопричината благодарение на умел врач, психолог, в случай че вие сами не съумеете.

Ако успеем да я установим, намерим мъчителния опит от предишното, травматични, конфликтни обстановки, мисли, страсти, които способстват за появяването на заболяването, тогава започваме да проучваме всички обстановки и да вършим смирение, амнистия, признателност, полагане на нови облици и закони на държание.

Много е значимо да намерим урока, който носи заболяването за опита на нашата Душа.

При лекуването на болести не са изключени медицински, хирургични интервенции, в случай че това е неотложно. Можете да употребявате и други способи и средства за лекуване: билколечение, масаж, акупунктура, ароматерапия, диети, недояждане и други Но главното е да работите с Духа и Душата си, намирайки аргументите, тяхното осъзнаване и отработване.

Често медикаментите и другите способи не могат да оказват помощ, до момента в който не се в профил повода. Следователно, до момента в който човек самичък не разбере по какъв начин е основал заболяването и не желае да се излекува, медицината няма да му помогне.

https://dzen.ru/a/ZPRFB7f4FUB9nM5y

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР