Човек е припаднал пред голям хранителен магазин, намиращ се до

...
Човек е припаднал пред голям хранителен магазин, намиращ се до
Коментари Харесай

Човек припадна и си разби главата в София, линейка пристигна след... 22 минути

Човек е примрял пред огромен хранителен магазин, намиращ се до Сточна гара в столицата. Очевидец на случилото се споделя, че от главата на пострадалия шуртяло съществено количество кръв.

Хора, които са били наоколо до мястото на инфарктната преживелица, незабавно се притекли на помощ.

" Помогнахме му и кървенето спря ", написа Симеон Христов в обществената мрежа Фейсбук.

Симеон прецизира, че са подали сигнал до Спешна помощ, но на колата за спешна помощ е лишило 22 минути, за да стигне до мястото на случая.

" За благополучие индивидът не беше получил нито инфаркт, нито инсулт, а е попрекалил с наздравиците. Но това не е толкоз значимо. Замислих се, в случай че това бе станало някъде по комплексите,а не пред вратата на незабавната помощ, какъв брой ли щеше да чака? Хора, внимавайте по празниците, не прекалявайте с нищо, щото няма кой да ви помогне. П. П. Умишлено не снимах потърпевшия човек ", заключва Симеон Христов.



Снимки: Симеон Христов / Фейсбук

Разбира се, обявата на Симеон повдигна въпроса по отношение на това какъв брой бърза е БЪРЗАТА ПОМОЩ у нас. 

" Не знам какво става в този регион, само че и мъжът ми откри примрял човек там преди седмица и бяха чакали 15 минути кола за спешна помощ, с цел да откажат да закарат индивида в болница ", написа в мненията под поста Рада Т.

А Мина Б. втрещи с изказвания - дамата споделя, че са чакали екип на Бърза помощ над 3 часа за извънредно незабавен случай.

" След три часа ми се обадиха да питат още ли имаме потребност от тях. Реално им се обадих, след което незабавно започнах да приготвям независим превоз до ИСУЛ, в случай че нямах опция за независим превоз и хора, които да ми оказват помощ, резултатът щеше да е 100% летален... ", признава дамата.

Велин Т. пък е на мнение, че Спешна помощ в София е нарицателно наименование на мудна и животозастрашаваща услуга.

" За незабавен случай с моята майка преди няколко години (кръвно 240) чаках 90 минути. Някакъв оператор на 112, който се мисли за св. Петър, реши по телефона, че моят случай търпи отсрочване ", написа мъжът.

Трябва да отбележим обаче, че закъсненията на колите за спешна помощ могат да бъдат провокирани от разнообразни фактори и условия - неефективно ръководство на трафика, несъответстващо обмисляне на маршрутите, рискови метеорологични условия, инциденти на пътя и др.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР