Човек е адаптивно животно“ и няма нищо по-човешко от това,

...
Човек е адаптивно животно“ и няма нищо по-човешко от това,
Коментари Харесай

На каква възраст сме склонни най-много да експериментираме в леглото?

Човек е адаптивно „ животно “ и няма нищо по-човешко от това, да стартира с опитите в леглото на каквато и да е възраст. Научните проучвания по тематиката обаче са уловили една наклонност: все по-често опитите да се изживее нещо ново в полов проект се случват в напълно ранна възраст. Възниква въпроса, до каква степен родителите на днешните младежи следва да се тормозят от държанието на децата си?

Според данните от проучване, извършено във Англия, хетеросексуалните младежи на възраст сред 16 и 24 години, да вземем за пример, пробват анален секс в по-ранна възраст, в сравнение с връстниците им преди 25 години. През 1990-91 година едвам един от 10 интервюирани (които към оня миг са имали най-малко един полов контакт през последната година) е споделил, че е опитал и от трите съществени типа секс. В наши дни това съответствие към този момент е един на всеки петима. По-любопитно е, че е много по-високо процентното съответствие във възрастовата група 16-18 години, които са опитали с оралния и аналния секс.

Защо учените организират такива проучвания? За експертите данните от изследванията са значими, тъй като по този метод може да се открият ефикасните способи за образование на младежите по въпросите на секса и интимните връзки; на какво следва да се обърне по-голямо внимание, когато се разискват въпроси като контрацепцията и взаимното единодушие.

Още един любопитен факт: За последните 25 години не се следи смяна във възрастта, на която се случва първият полов акт. Това значи, че няма директна връзка сред ранното започване с опитите и ранното начало на водене на сексуален живот. Учените откриват пояснение на интереса на по-младите към опити в секса с обстоятелството, че те разполагат с елементарен достъп до информация по тематиката – интернет е цялостен с „ учебен “ материал, тъй че няма нищо мъчно да потърсиш, да видиш и да експериментираш. В същото време актуалните младежи се отнасят доста по-сериозно към здравословните и психичните аспекти в секса, в сравнение с предходното потомство.

С две думи, родителите на младежи не следва да се тормозят кой знае какъв брой от държанието на децата си, пишат в умозаключение специалистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР