Човек би си помислил, че архитектите, които са проектирали двореца

...
Човек би си помислил, че архитектите, които са проектирали двореца
Коментари Харесай

Разкрития: Тайният бункер на Владимир Путин край Черно море според "Инсайдър"

Човек би си помислил, че архитектите, които са проектирали двореца на Владимир Путин, са помислили за всичко, написа американската онлайн медия " Инсайдър ". В края на краищата, комплексът с повърхност от 190 000 кв. м на стойност милиарди долари, ситуиран на кръстосан планински терен с аспект към Черно море, разполага с всеки разкош, който един автократ би могъл да пожелае. Както разкрива следствието на Алексей Навални, дворецът разполага със лична черква, винарска маза и казино. Има салон с наргилета и стриптийзьорка, ботаническа градина и ледена пързалка за хокейните мачове, които Путин обича да играе с доближените си.
 
Опитайте обаче да си поръчате нещо за у дома - защитата е строга. Императорската вила на Путин е откъсната от страната, която ръководи, със 17 000 акра гори и специфична зона, неразрешена за полети, отбелязва изданието. Предпазните ограничения са освен това от параноя за Путин. По-рано този месец съветските управляващи оповестиха, че два дрона са се пробвали да убият Путин при несполучлив опит, приключил с детонация над Кремъл, напомня проверяващият уебсайт. Но макар всички тези царски луксове и отбрана, наподобяващи на тези в палат, строителите на двореца наподобява са пренебрегнали една значима детайлност. Те не са скрили проектите, показващи два комплицирани тунела, които минават под дворцовия комплекс. Това са проекти, които всеки способен уред за държавна сигурност би се борил със зъби и нокти да резервира в загадка. Плановете в действителност бяха публикувани обществено в съветското интернет пространство. В началото на 2010 година " Метро жанр ", към този момент несъществуваща съветска компания, качи тези проекти на своя уебсайт, с цел да покаже работата си, и чак до 2016 година те можеха да се видят там онлайн.
 
Подземният комплекс под двореца на Путин се състои от два обособени тунела, свързани с асансьор, който се спуска на към 50 метра под повърхността. Архитектурните проекти демонстрират, че тунелите, построени от пълен бетон, са снабдени с задоволително прясна вода, вентилация и доста кабели, с цел да поддържат живота на техния ВИП жител дни или седмици наред. Експерт, прегледал проектите на тунелите, откри признаци за манията на Путин за оцеляване в миг, когато други мощни на деня са губещи. " Путин изпитва огромно безпокойствие от това, че не е напълно законен водач на Русия ", счита Майкъл Кимидж, някогашен чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати, който е работил по политиката за Русия и Украйна. " Така че, знаейки, че легитимността му не е изцяло обезпечена с избори, той се стреми да усили своята персонална сигурност посредством комплекс от добре предпазени персонални резиденции ", твърди той пред " Инсайдър ", представен от Българска телеграфна агенция.
 
На ската на хълма тъкмо под дворцовия комплекс на Путин, на голата канара, която се издига над плажа, се виждат два входа към подземния комплекс от тунели. Долният тунел включва движеща се пътека, водеща към изхода до плажа. " Тази настройка на тунела има всички типове ограничения за сигурност и сигурност ", сподели Тадеуш Габришевски, осведомен с отбранителните структури строителен инженер, който прегледа тези проекти. " Има противопожарна система. Има вода, има канализация. Това е направено за някой да оцелее или да избяга ", разясни той.
 
Всички водачи на нуклеарни страни вършат проекти за рискови, непредвидени обстановка. Президентът на Съединени американски щати разполага с спешен бункер под Белия дом, както и с подземния команден пункт " Маунт уедър " в щата Вирджиния. Но за разлика от американските държавни обекти, комплексът край Черно море е финансиран с частни средства и остава частна благосъстоятелност. Изглежда той е предопределен не толкоз да обезпечи непрекъснатост на политическата система, колкото оцеляване на един човек.
 
Според " Инсайдър " инвестицията на Путин в комплекс от тунели под чисто нов ваканционен дом, издигнат в годините, когато той към момента обществено флиртуваше с интеграцията на Русия в Европа, е доказателство за това какъв брой дълго съветският водач се е подготвял за възможни закани и е изграждал скритите проходи, които ще са му нужни, с цел да се укрие или да избяга. " Трябва да гледаме на това като част от дългата борба на Путин със Запада през последните 13 или 14 години ", сподели Кимидж.
 
Напречен прорез на ската на хълма демонстрира двата тунела, свързани с асансьор. " Тези изображения не са чертежи ", сподели Габришевски пред " Инсайдър ". " Те са по-скоро архитектурни проекти. Те ви демонстрират желанието, наклонността и задачата за потребление на тези пространства ", счита той.
 
Двата тунела са дълги надлежно по към 40 и 60 метра и необятни по 6 метра, създаващи към 6500 квадратни метра евентуално жилищно пространство, което има признаци, че е предпазено от гърмеж, разкриват проектите, получени от онлайн изданието. Способността им да устоят на нуклеарна детонация или противобункерна бомба би зависела от два фактора, които не са включени в тези проекти - по какъв начин са подсилени близо 40-сантиметровите бетонни обвивки на тунелите и какъв е материалът, употребен за запълване на пространството към тях, отбелязва Габришевски.
 
Според него те имат няколко особености, които подсказват, че Путин е поръчал построяването на обекта предвид на най-лошия сюжет. Особено впечатляващи са 16 стелажи за кабели, всеки с широчина към метър, които са вградени в стената на долния тунел. Тези стелажи са предопределени за по този начин наречените " проводни кабели " за електричество и осветяване, както и медни проводници и оптични кабели, нужни за вероятно основаване на команден пункт.
 
Самият размер на изолационните тръби, минаващи през долния тунел, е значим, защото е доста по-голям, в сравнение с евентуално би бил нужен за действието на личните вътрешни системи на тунела. " Те могат да бъдат за връзки, осветяване, зареждане - всичко, което минава през кабел или тръба ", твърди Габришевски.
 
" Това са извънредно доста кабели единствено за един единствен тунел. Така че това би могло да бъде някакъв тип аварийна система за дворцовия комплекс ", счита той. Вместо да служи единствено за евакуационен излаз, едно от предназначенията на тунелите наподобява е нещо като авариен гръбначен дирек за целия дворцов комплекс, заключава специалистът.
 
Нито основаната в Москва компания, придобила " Метро жанр ", нито Дмитрий Песков, основният представител на Кремъл, не дадоха отговор на запитванията на " Инсайдър " за коментар. На фона на всеобщите митинги, провокирани от видео следствието на Навални от 2021 година, Путин отхвърли, че черноморският замък е негова благосъстоятелност.
 
" Метро жанр ", компания, учредена през 90-те години от трима мъже, които от този момент са основали няколко строителни компании, е била наета от съветското държавно управление също и да копае тунели за метрото под Москва. Когато компанията разгласява проектите на своя уебсайт, тя не прецизира, че черноморските тунели са издигнати за Путин. Вместо това те ги разказват като " комплекс от подземни структури за интернат в град Геленджик, в Краснодарски край ", напомня " Инсайдър ". Геленджик е градът, който е най-близо до дворцовия комплекс, на пет часа път с кола от курорта Сочи.
 
Съществуването на укрепените тунели на към 1600 километра от Москва демонстрира, че Путин не се концентрира единствено върху това да задоволи усета си към живот от висок клас наоколо до курортен град. Той е угрижен и за това да остане жив. Вероятната причина за отдалечеността на тунелите е блян за оцеляване, разяснява за " Инсайдър " някогашният чиновник на американския Държавен департамент Кимидж, който в този момент е професор в Католическия университет във Вашингтон.
 
" Два пъти, когато в съветската история е имало огромен преход, през 1917 година и 1991 година, статутът на столицата и положението на водача в нея са били огромен проблем ", споделя Кимидж. " Путин позволява този неочакван сюжет, като основава мрежа от резиденции, които са допустимо най-далече от центъра на властта. Така че системата от тунели в границите на черноморския комплекс има огромен смисъл. Дори и без дейна опасност, той е угрижен за такова вероятно развиване на събитията ", добавя той.
 
Многобройните вентилационни шахти и двата обособени тунела може да са били проектирани предвид на възможна химическа офанзива, като са планувани аварийни разновидности, които да затруднят да бъде стеснен изцяло достъпът на чист въздух до двореца. Многобройните изолационни тръби за кабели могат да служат за сходни цели. Двата обособени отвора на ската на хълма " основават втори и трети авариен вид за вентилация ", уточни пред " Инсайдър " Габришевски. " Ако има някакво нахлуване, Путин би имал два източника за вкарване на въздух, един високо и един по-ниско ", твърди той.
 
Плановете не оферират подробни изгледи на постройките на изток от комплекса от тунели. Имайки поради, че той наподобява свързва тунелите с път, допустимо е оборудванията на изток да са проектирани като маршрут, по който могат да бъдат правени доставки посредством скрития асансьор в дворцовия комплекс. Според Габришевски на проектите се вижда ситуирана наоколо до края на пътя зона, до компрекса от тунели, която би могла да се употребява за товарене и разтоварване на колета с хранителни запаси.
 
Линкът към проектите, непокътнат в интернет архива " Уейбек машин " (Wayback Machine), се популяризира от години измежду московската субкултура, известна като по този начин наречените " копачи " - градски откриватели, които влизат в неразрешени обекти и ги документират, преди да се появи подробният проект на двореца, направен от съветския опозиционен политик Навални, който сега излежава 9-годишна присъда в съветска наказателна колония, отбелязва изданието.
 
За първи път проектите бяха предоставени на вниманието на уеб страницата от неизвестен " копач ", който споделя, че е обвързван с групата, наречена " Сект Зе ". Говорител на групата, контактувал с " Инсайдър " посредством имейли, съобщи: споделяме откритията си, " тъй като сме изтощени от глупавата физиономия на Путин и желаеме да покажем параноичното му подземно въодушевление ". В диалог по видеовръзка по-късно той сподели, че приказва, с цел да " приближи края на режима ".
 
Бившият чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати Кимидж счита, че тази деликатна подготовка на Путин преди повече от десетилетие демонстрира какъв брой дълго съзнанието му е било фокусирано върху опцията за екзистенциален спор със Запада.
" С войната в Украйна ", сподели Кимидж, " има речи, има агитация, има пресилване. Има този перформативен аспект, който е в звук с вътрешната политика в Русия. Но това също е извънредно действително. Путин се възприема като участник в борба със Запада. Ядреното измерение е значима част от това. Той знае, че стои на върха на вулкан. Не наподобява да е толкоз психопатичен, че да инициира нуклеарен спор, той има внуци, само че стои на този борд от доста дълго време. Тези тунели, този бункер, са част от това ", акцентира Кимидж пред " Инсайдър ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР