Човечеството винаги е търсило вълшебното хапче за младостта, безсмъртието, да

...
Човечеството винаги е търсило вълшебното хапче за младостта, безсмъртието, да
Коментари Харесай

Д-р Цветан Гатев, ендокринолог: Отслабването с хапчета за диабет може да увреди панкреаса

„ Човечеството постоянно е търсило вълшебното хапче за младостта, безсмъртието, да сме постоянно слаби. Този проблем постоянно е стоял пред нас и ние сме доста склонни да прибягваме до нещо, което сме разбрали, че работи при различен. Специално медикаментите за диабет, които нашумяха, имат този резултат на намаляване, само че той е единствено като допълнение към резултата им върху кръвната захар. От същата група лекарства има медикаменти, които са в по-високи дози и са особено за намаляване. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ доктор Цветан Гатев – ендокринолог в УМБАЛ „ Александровска “.

Той предлага, в случай че страдаме от затлъстяване, първо да посетим доктор и да обсъдим казуса с него. Ако показателят на телесна маса е над 30-35 тогава към този момент с изключение на смяна на хранителния режим, се предписва и приемането на лекарства.
Има странични резултати – при най-нашумелите в този момент медикаменти евентуален непряк резултат е възпалението на панкреаса, което е доста съществено и може да докара даже и до опасност за живота.
Медикаментите се взимат за избран интервал от време. Повечето от тях въздействат на възприятието на апетит и потискат апетита, което дава опция на пациентите да си изградят нов по-здравословен хранителен режим, изясни доктор Гатев.

Все още не е открит нито един хранителен режим, който да пасва за всички, по тази причина е значимо той да бъде съгласуван с вкусовите желания и благоприятни условия на съответния човек. 
Проблемът със свръхтеглото нараства значимо и при децата. Може да се каже, че всяко трето или четвърто дете у нас има проблем с килограмите и той се усилва. Проблемът е там, че когато тези килограми се качат толкоз рано в развиването, те съвсем несъмнено ще се задържат и доста мъчно ще се смъква т по-късно.
Най-малкото поради децата си заслужава родителите да създадат някакво изпитание да се хранят здравословно, което не всеки път значи апетит, а просто изключването на избрани храни, разяснява още доктор Гатев.

„ Метаболитният синдром е директно обвързван със затлъстяването. Той е резултат от една непотребна коремна мастна тъкан – така наречен „ коремче “, което води до повишаване на кръвното налягане, инсулина, кръвната захар, холестерола, пикочната киселина. Крайният риск е здравето на човек. Тези фактори повреждат съдовете и водят до прибързано остаряване на организма и риск от задръстване на основните кръвоносни съдове “, означи експертът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР