Човечеството е сътворило какви ли не митове около напитките. Хората

...
Човечеството е сътворило какви ли не митове около напитките. Хората
Коментари Харесай

10 мита за напитките, които смело забравете

 млякото легенди

Човечеството е сътворило какви ли не легенди към напитките. Хората спорят даже за чашката чай. Някои имат вяра, че в нея няма кофеин и не схващат тези, пиещи кафе. Други пък считат чая за най-ободряващата напитка в света. Предлагаме ви да ревизирате до каква степен сте в плен не митовете:

Мит: Захарта в „ Кока Кола “ е доста повече, в сравнение с в другите питиета. Истината: Захарта в колата е по-малко от 10 %, в доста сокове количеството е надалеч повече.

Мит: Чай, подготвен в чайник, може да се запази денонощие. Истината: Свареният чай би трябвало да се пие незабавно, в противоположен случай по-късно в него се появяват нездравословни субстанции.

Мит: За да сварите вярно чай, би трябвало да бъде залят с вряща вода. Истината: За сваряването на черен чай е задоволително водата да е 90 градуса, а за зеления – 70.

Мит: В кафето има повече кофеин в сравнение с в чая. Истината: В добре сварения черен чай може да има повече кофеин в сравнение с в чашка едва кафе.

Мит: Млякото би трябвало да се пие единствено от деца. Истината: Млякото може да се пие от всички, с изключение на от тези с нетърпимост към лактоза.

Мит: В мощната бира прибавят алкохол. Истината: Дрождите дават на бирата мощ до 13 градуса, няма потребност да се прибавя алкохол.

Мит: От бирата се напълнява. Истината: Бирата не е чак толкоз висококалориен артикул. За затлъстяването способстват бирените мезета.

Мит: На ден би трябвало да се пият по 8 чаши вода. Истината: това не е научно потвърдено. Нормата се дефинира за всеки самостоятелно.

Мит: Соковете утоляват жаждата. Истината: За пиянство може да се възприема единствено пиенето на вода. Соковете се възприемат от тялото като храна.

Мит: Сутрин е потребно да се пие на гладно чаша прясно изцеден сок. Истината: Пиенето на фреш от кисели плодове не е желателно поради нездравословното въздействие на киселините.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР