Чорич даде преднина на Хърватия с чиста победа над ШардиОтборът

...
Чорич даде преднина на Хърватия с чиста победа над ШардиОтборът
Коментари Харесай

Чорич даде преднина на Хърватия с чиста победа над Шарди

Чорич даде преднина на Хърватия с чиста победа над Шарди
Отборът на Хърватия поведе на Франция с 1-0 във финала на Купа Дейвис, откакто втората ракета на "шахматистите" Борна Чорич победи Жереми Шардис 6-2, 7-5, 6-4 в откриващия дуел на сингъл от конфликта за купата.

Чорич направи доста мощна година и приключи сезона на 12-то място в международната класация, като показва положителната си форма против Шарди, с цел да запише втора победа в четири мача против този противник. Пълните трибуни на "Стад Пиер Мороа" в Лил не тормозиха младия хърватин и той проби два пъти противника си в първата част, с цел да я завоюва с 6-2. Вторият сет бе по-равностоен, като Шарди имаше две благоприятни условия за пробив, само че не съумя да ги осъществя и се пропука в последния решаващия миг, с цел да разреши на противника си да се приближи на сет от успеха. В третата част един пробив бе задоволителен за Чорич, с цел да стигне до чиста победа след 2 часа и 19 минути игра.

22-годишният хърватин сподели доста солидна игра, като не позволи нито един пробив и осъществя 23 печеливши удара против 30 непредизвикани неточности, до момента в който Шарди съумя да направи едвам 8 уинъра и позволи цели 40 непредизвикани неточности. По този метод Хърватия взе скъпа преднина във финала, като по-късно през днешния ден първата ракета на отбора Марин Чилич се изправя против опитния Жо-Вилфред Цонга във втория мач на сингъл. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР