Членството за преговори за присъединяването на РСМ в ЕС няма

...
Членството за преговори за присъединяването на РСМ в ЕС няма
Коментари Харесай

Членството на РСМ в ЕС няма да се отпуши с редовен кабинет, категоричен Радев

Членството за договаряния за присъединението на РСМ в Европейски Съюз няма да се отпуши след идването на постоянното Народно заседание. Ако въпросът с човешките права и дискриминирането не бъде решен, не виждам по какъв начин ще се отвори вратата и въпросът за участие на РСМ в Европейски Съюз, безапелационен бе Румен Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че откогато президентът сложил казуса за македонските българи, въпросът придобил различен темперамент на европейско равнище. Сигналите, които получавахме от вас, обстоятелствата, които наблюдавахме, са доказателство за това. Последното постоянно държавно управление бягаше от вас, като се позоваваше единствено на Договора за добросъседство, уточни Йотова.

Според нея договорът не е добър, прекомерно рамков е и не се извършва. Българо-македонската комисия не действа и не е намерила нито едно значимо решение. Нищо не става, тъй като експертите от българска страна настояват, че комисията играе танго. Историците са историци, учениците са учени и дай боже един ден да намерят единодушие между тях, настоя Йотова.
 Радев: България е Обновена
Радев: България е " за " равноправието на македонските българи

Президентът зове за преустановяване на дебългаризацията в РСМ

Вицепрезидентът разяснява и за издаването на българско поданство отпреди няколко години. Тя уточни, че преди 2 години в България станал огромен скандал за корупция в Държавната организация за българите в чужбина, който компрометирал целия развой за издаване на българско поданство. Това хвърлило сянка сред двете общности и съответните оторизирани органи би трябвало да се произнесат с присъда, с цел да няма повече корист по такава тематика. Гражданството е прекомерно персонално, интимно и не може да го получиш по пощата, безапелационна бе Йотова.

Тя се надява след изборите да има обикновено, постоянно държавно управление , с просветени хора, с цел да може тематиката за поданството да продължи и даването на българско поданство на македонските българи да стане тържествено.

Радев акцентира в умозаключение, че България прави всичко допустимо РСМ да бъде част по-скоро член на Европейски Съюз, само че това не може да стане за сметка на българското културно-историческото завещание и общите ползи сред двете страни.

Радев е уверен, че в случай че двете страни имат общи хрумвания и визия, македонските българи ще се усещат равни и РСМ да поеме по пътя на европейската интеграция.
 Македонските българи желаят изчистване на историята и прекъсване на езика на омразата
Македонските българи желаят изчистване на историята и прекъсване на езика на омразата

В РСМ нямало нито един образец за интегриран българин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР