Членството на Украйна в НАТО означава, че ще бъдем длъжни

...
Членството на Украйна в НАТО означава, че ще бъдем длъжни
Коментари Харесай

Орбан: ЕС трябва да вземе пряко участие в преговорите за Украйна, в противен случай Русия и САЩ ще се споразумеят за всичко

Членството на Украйна в НАТО значи, че ще бъдем длъжни да изпратим войски там
Ако Европа не стартира договаряния за Украйна, тогава великите сили отвън Европа - Русия и Америка - ще се договорят между тях над главата на Европа. Тази заплаха съществува от Втората международна война. Унгария е срещу желанието на Украйна да се причисли към НАТО, тъй като това може да докара до замесване на страните от Алианса във боен спор. Това сподели унгарският министър председател Виктор Орбан на конференция в края на годината.

" Членството на Украйна в НАТО значи, че ще бъдем длъжни да изпратим войски там още на идната заран. Ние не желаеме това ", сподели Орбан.

Унгария счита, че Украйна е доста години надалеч от Европейския съюз и присъединението й към общността към момента наподобява нереалистично. Това заяви унгарският министър председател Виктор Орбан на конференция във връзка резултатите от годината.

„ Разстоянието сред Украйна и Европейския съюз е същото като сред Мако и Ерусалим “, сподели Орбан, употребявайки остаряла унгарска сентенция, която се отнася за дребен град, откъдето съгласно легендата избран рицар тръгнал към Светите земи през Средновековието.

„ С други думи, ще са нужни доста, доста години, с цел да се преодолее това разстояние “, изясни Орбан.

Той призна, че не схваща за какво в този момент би трябвало да започваме договаряния с Украйна за присъединение към Европейски Съюз, когато тя е изцяло неподготвена за това.

„ Това наподобява нереалистично “, сподели унгарският министър председател. Според него „ би било доста по-добре първо да се откри някакво стратегическо партньорство сред Европейски Съюз и Украйна “.

Виктор Орбан добави още, че дейностите на Русия в Украйна в действителност могат да се нарекат специфична военна интервенция, защото не е имало оповестяване на война сред двете страни.

По време на конференцията публицисти попитаха ръководителя на унгарското държавно управление за какво той на среща с съветския президент Владимир Путин на 17 октомври в Пекин употребява определението „ военна интервенция “, а не „ война “ във връзка с съветските дейности против украински територия.

" Това е военна интервенция, тъй като нямаше оповестяване на война сред двете страни. Нека се радваме, че още няма война. Защото, в случай че има война, ще има обща готовност, а аз не го поисквам всеки “, изясни Орбан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР