Членството на Сърбия в Европейския съюз се подкрепя от 43

...
Членството на Сърбия в Европейския съюз се подкрепя от 43
Коментари Харесай

Сърбия: 43% от гражданите подкрепят влизането в ЕС

Членството на Сърбия в Европейския съюз се поддържа от 43 % от жителите, една трета е срещу, а нужните за участие промени се поддържат от две трети от жителите, сочи ново изследване на публичното мнение, извършено от министерството за европейска интеграция, заяви Бета. 
Ако на следващия ден бъде проведен референдум с въпроса " Подкрепяте ли участието на Сърбия в Европейски Съюз? ", 43 % от жителите на Сърбия биха дали своят вот " за ", 32 % " срещу ", а въобще не биха дали своят вот 13 %. Колебаещите се по какъв начин да гласоподават са 12 % не знаят какво биха дали отговор на този въпрос.
Това демонстрират резултатите от най-новото изследване на публичното мнение " Европейска ориентировка на жителите на Сърбия ".
На въпрос за безвъзмездната помощ за развиване на Сърбия от 2000 година до през днешния ден, 28 % от интервюираните декларират, че Европейски Съюз е най-големият донор на Сърбия, а съюзът е следван от Китай, Русия и Норвегия. 38 на 100 от интервюираните считат, че страната и те персонално биха имали изгода от участието в Европейски Съюз. От друга страна 21 % са на мнение, че локалното земеделие най-вече ще изгуби от влизането на Сърбия в Европейски Съюз.
В изследването са взели участие 1050 интервюирани над 18-годишна възраст на територията на Сърбия, без Косово, съгласно стандарта на Евробарометър, заяви министерството за европейска интеграция в Белград. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР