Членството на РСМ в ЕС минава през отворения път с

...
Членството на РСМ в ЕС минава през отворения път с
Коментари Харесай

Вицепрезидентът в Битоля: Членството на РСМ в ЕС минава през отворения път с България

Членството на РСМ в Европейски Съюз минава през отворения път с България. Това съобщи вицепрезидентът в Битоля.

„ България няма никакво желание да внася още един спор, имайки поради сложната обстановка в света, само че пътят за участие на РСМ в Европейски Съюз минава през отворения път сред двете страни. Няма по какъв начин извън да почистим противоречивите миг ”, акцентира тя.

По думите ѝ ще стартират европейски процедури, като България би трябвало да откри задоволително съществени принадлежности, които да изиска от Европейска комисия, с цел да има гаранции.

„ Ако изискванията по контракта не се съблюдават, процесът по присъединение би трябвало да спре. Най-важното в този момент е да има съществени дейности от страна на Северна Мекедония и осъществяване на задължения ”, сподели още тя, съобщи Нова телевизия.

Йотова добави, че от контракта от 2017 година, до през днешния ден се пропиля извънредно доста време. Договорът съвсем не работи.

" Когато получим доказателства за това, ще изготвим национална позиция, само че тя може да бъде и преосмислена ”, посочи вицепрезидентът.

На въпрос за изявленията на външния министър Теодора Генчовска, Йотова разяснява по този начин:

„ Нямам информация за детайлностите за изявлението на министъра. Предполагам министър председателят ще вземе ограничения съветническия екип да не прави втора външна политика. Това би било обезпокоително и рисково, като никой няма да вземе на съществено позициите на България ”, сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР