Членството на България в Шенгенсе очаква да бъде обсъдено от

...
Членството на България в Шенгенсе очаква да бъде обсъдено от
Коментари Харесай

Денков: През декември се очаква Европейският съвет да обсъди членството ни в Шенген

Членството на България в Шенгенсе чака да бъде разисквано от Европейскиясъвет през декември. Това съобщи министър председателят Николай Денков от Виена, където е на еднодневно посещаване. Ветото на Австрия върху участието на страната ни в Шенгенската зона е съществена тематика на визитатаи диалозите му с австрийския канцлерКарл Нехамер.

" Целтае да разбираем на австрийското общество и наполитиците, че за тях е по-добре България и Румъния да бъдат в Шенген. За тях това значи по-добре предпазени външни граници на Европейски Съюз, по-малко миграция в Европа, по-евтини храни, по-ниска инфлация, по-голяма енергийна сигурност. Това са причини, които са ясни и къси и ще ги обясняваме, до момента в който бъдат чути ", акцентира министър председателят.

По думите му през днешния ден на срещатасканцлера Карл Нехамер не се чака отговор на въпроса дали до края на годината България ще стане член на Шенгенската зона, каквато упоритост има държавното управление. „ Това е развой, който изискварешения на европейско равнище. Шенгенската зонапозволява свободно придвижване на хора и артикули, тъй като това е добре за европейските жители. Изключването на България и Румънияощетява освен българитеи румънците, само че и жителите на другите страни в Европейски Съюз поради усложнения импорт на артикули. Това би трябвало да се изяснява по този начин, че никой да не каже, че не го е чул. След това тези известия би трябвало да влязат за разискване на Европейския съвет и да се вземе решение, отчитайки всички гледни точки, в това число и нашата. Това ще стане през декември ”, уточни Денков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР