Членството на България в НАТО е гаранция за сигурност и

...
Членството на България в НАТО е гаранция за сигурност и
Коментари Харесай

Премиерът: Членството на България в НАТО е гаранция за сигурност и мотиватор

Членството на България в НАТО е гаранция за сигурност и мощен тласък за значими промени и способства за развиването на мира и просперитета в страната. Това съобщи служебният министър Димитър Главчев на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. 

" Историческо достижение е запазването на мира в продължение на 75 години. Нуждаем се от наличие на НАТО в района. Целта на Русия е да ерозира европейската сигурност, по тази причина военният алианс би трябвало да продължи да изпраща ясно и мощно възпиращо обръщение против всевъзможни нападателни дейности към уязвимите сътрудници. Предложението за създаване на Център за резистентност на демокрацията в основната квартира на НАТО придобива все по-голямо значение ", добави той. 

По думите му във военния алианс участват обединени свободни и демократични страни, които групово пазят сигурността си. " НАТО остава неизменим поръчител за нашия просперитет. В лицето на съветската експанзия против Украйна трябва да останем мощно ангажирани с поддръжка за Киев. Необходимо е и да влагаме доста повече във възпиращи и отбранителни качества. Украйна се трансформира в бранител на цяла Европа и споделените ни демократични полезности. България остава твърдо ангажирана да поддържа страната толкоз дълго, колкото е належащо. Чрез седем решения на Народно събрание предоставихме необятен набор от помощ на Украйна - политическа, военна, филантропична и за възобновяване ", безапелационен е министър председателят.

Министър-председателят прикани за особено внимание към Черноморския район и Западните Балкани поради стратегическото им значение за евроатлантическата сигурност. " НАТО потвърждава от ден на ден значимостта си и способността да се изправя пред новите провокации пред сигурността. На Срещата на върха във Вашингтон ще бъдат признати решения, които ще затвърдят способността на алианса да отбранява всеки сантиметър от съюзническата територия и да възпира всеки евентуален агресор. Очакваме съответни резултати за обезпечаване на постоянен и предвидим, дълготраен механизъм за подкрепяне сигурността на Украйна, който да е финансово гарантиран. Подобряването на оперативната съгласуемост на украинските въоръжени сили ще обезпечи мост към бъдещо участие на страната в НАТО ", съобщи Главчев. 

Той разяснява и обстоятелството, че пролетното издание на Парламентарната асамблея е у нас. " Тази сесия е изключително значима и тъй като сътрудници от Швеция вземат присъединяване за първи път като пълноправни членове. Процесът на разширение допринася за подсилване на евроатлантическата зона на сигурност. Наложително е непрекъснатото подкрепяне на готовността за опълчване против всички закани - както на дезинформацията, по този начин и хибридните такива ", разяснява министър председателят, съобщи Нова тв. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР