Членовете на ВСС отхвърлиха и трите доказателствени искания на главния

...
Членовете на ВСС отхвърлиха и трите доказателствени искания на главния
Коментари Харесай

ВСС отхвърли искането на Гешев за експертен на анализ на фразата политически боклук

Членовете на Висш съдебен съвет отхвърлиха и трите доказателствени претенции на основния прокурор Иван Гешев, свързани с събитията към настояването за неговото предварително освобождение на поста, който заема. 

Първото искане бе обвързвано с изясняване на събитията по отношение на кой може да разгласява постове в профила на основния прокурор в Twitter. Второто бе обвързвано с назначение на обществена експертиза, посредством която да се откри какви са обществените нагласи по отношение на правосъдната власт преди и след изричането на фразата " политически отпадък ". Третото искане бе обвързвано с осигуряването на специалист по етимология и филология, който да проучва репликата в подтекста на всички събития.

Кадровиците отхвърлиха настояванията с болшинство от 15 души. 

В момента пленумът на Висш съдебен съвет изслушва заместник-главния прокурор Даниела Машева по отношение на емоционалното състояние на Иван Гешев преди конференцията на 15 май.

По-късно през днешния ден Иван Гешев отпътува за Страсбург, където се чака да бъде изслушан в Групата за наблюдаване на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права

Снимка: Агнес Методиева 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР