Членовете на Управителния съвет на Института по право, икономика и

...
Членовете на Управителния съвет на Института по право, икономика и
Коментари Харесай

Проф. д-р Владя Борисова е избрана за директор на Института по право, икономика и интелектуална собственост на СУ

Членовете на Управителния съвет на Института по право, стопанска система и интелектуална благосъстоятелност (ИПИИС) на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, на свое съвещание от 6 юли 2022 година, избраха единодушно проф. доктор Владя Борисова за шеф на Института.

От 1 юли проф. Борисова е част от екипа на Катедра „ Стопанско ръководство “ в Стопанския факултет на СУ.

Институтът е основан по самодейност на Юридическия факултет и Стопанския факултет на Софийския университет с разпореждане на Министерски съвет №13 от 24 януари 2019 година Негова съществена активност е да организира научни проучвания в областите на правото, стопанската система и интелектуалната благосъстоятелност, с които да уголемява и обогатява образованието и практиката в областта; да ръководи интелектуалната благосъстоятелност на Университета; да подкрепя реализирането на софтуерния трансфер и стопанската реализация на научните резултати и обектите на интелектуална благосъстоятелност на Университета.

ИПИИС ще работи интензивно за установяването на Софийския университет като водещ проучвателен университет в страната и чужбина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР