Членовете на Управителния и Надзорния съвет на футболния Левски са

...
Членовете на Управителния и Надзорния съвет на футболния Левски са
Коментари Харесай

Евентуалният нов собственик на "Левски" се срещна с шефовете в клуба

Членовете на Управителния и Надзорния съвет на футболния " Левски " са провели среща с възможния нов притежател на клуба. Това оповести Петър Ганев, който е част от Надзорния съвет.

С обява в обществените мрежи той съобщи, че на срещата се е коментирало бъдещето на клуба, който продължава да е в тежко финансово положение. Ръководителите на " сините " са поискали гаранции за капиталовите планове и опазването на идентичността и традициите на клуба.

Ганев прибавя, че крайното решение за промяна на собствеността на клуба е в ръцете на мажоритарния притежател Наско Сираков, а диалозите сред двете страни не престават.



" Вчера Управителният и Надзорният съвет на ПФК Левски организираха среща с възможния нов притежател на клуба. Коментираха се бъдещите проекти и най-важното за всички левскари – ясни гаранции за капиталовите планове и опазването на идентичността и традициите на клуба.

Крайното решение остава на Наско Сираков. То касае акциите, а не едно или друго решение на УС или Народно събрание. Разговорите ще продължат. Гледат се още и документи. Водещото не е какъв брой дни броим до договорката, а да се вземе вярното решение ", написа Ганев.

В понеделник (24 май), точно на 107-ия рожден ден на " Левски ", Сираков разгласи, че скоро " сините " ще имат нов притежател. Пред почитателите той съобщи, че той няма нищо общо с политиката, англичанин е и има бизнес в Съединени американски щати. Сираков не пожела да назове името му.

Снимка: Lap.bg

На 2 юни 2020 година Сираков получи мажоритарния пакет акции на клуба (86,6%) от някогашния притежател на клуба Георги Попов - доближен до предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков, чиято компания пък беше главен спонсор на клуба преди настъпилите промени в Закона за хазарта.

Клубът е в тежка финансова обстановка със загуба в размер на над 4 млн. лв. за 2020 година Редица футболисти разтрогнаха договорите си, откакто не са получавали заплати от февруари насам. Лицензът на клуба за идващия сезон в Първа лига също е под опасност.

Снимка: Lap.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР