Членовете на Световната търговска организация наскоро приключиха преговорите и постигнаха

...
Членовете на Световната търговска организация наскоро приключиха преговорите и постигнаха
Коментари Харесай

Китай приветства постигането на глобално споразумение за опростяване на инвестиционните процедури

Членовете на Световната комерсиална организация неотдавна завършиха договарянията и реализираха Споразумение за опростяване на капиталовите процедури.

На конференция на Министерството на търговията през вчерашния ден говорителката му Шу Дзюетин съобщи, че Китай е огромен адресат на задгранични вложения, както и основател на ограничения за опростяване на капиталовите процедури. Сключването на съглашението има позитивно значение по-нататъшното отваряне на страната към външния свят.

Споразумението за опростяване на капиталовите процедури е първото сходен многостранен документ. Целта му е да усъвършенства прозрачността на националните капиталови политики, да опрости процедурите за утвърждение на капиталовложения, да ускори интернационалното съдействие в сферата и да насърчи по-плавните световни капиталови потоци. В изискванията на настоящия стопански спад, намаляване на търсенето и закъснение на вложенията, сключването на съглашението ще играе дейна роля за възстановяване на световната бизнес среда и повишение доверието на световните вложители. Според прогнози, в случай че съглашението стартира да се ползва действително, то може да донесе на света изгоди от икономическия напредък до 11 трилиона $.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР