Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще си изберат

...
Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще си изберат
Коментари Харесай

СЕМ си избира нов председател

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще си изберат нов ръководител. Гласуването е единствената точка на съвещанието на регулатора, планувано за петък. До момента поста се заемаше от София Владимирова.

По закон ръководителят на Съвет за електронни медии се избира за период от една година. Владимирова е била избирана на поста 3 пъти. Сега мандатът ѝ на ръководител изтича в събота. Така мандатът ѝ изтича автоматизирано и няма потребност от решение на съвета, с което да бъде преустановен. Затова и съвещанието в петък е непосредствено за избор на нов ръководител.

София Владимирова стартира работа в Съвет за електронни медии през април 2016 година от квотата на Народното събрание по предложение на ГЕРБ. Преди това тя има и различен мандат и това значи, че след 2 години тя ще би трябвало да напусне съвета.

Владимирова е приключила Софийския университет " Св. Климент Охридски " с магистърска степен по публицистика, компетентност " Телевизионна публицистика ". Започва кариерата си още като студент в Българското национално радио (БНР), стратегия " Христо Ботев ". Повече от 10 години е кореспондент и сценарист, взе участие в креативните процеси, свързани с подготовката и основаването на доста телевизионни продукции. Сред тях са предаванията " Сблъсък ", " 10-те най ", " Мюзик айдъл ", " Рекламна пауза " и други

Има опит като сценарист и PR на някогашния външен министър на ГЕРБ Румяна Желева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР