Членовете на Съвета за електронни медии единодушно решиха да не

...
Членовете на Съвета за електронни медии единодушно решиха да не
Коментари Харесай

ВЪПРЕКИ ПРИЗИВИТЕ: СЕМ отказа да отстрани Емил Кошлуков от конкурса за БНТ

Членовете на Съвета за електронни медии единомислещо взеха решение да не отстраняват от състезанието за нов началник на Българска национална телевизия настоящия общоприет шеф Емил Кошлуков. С 5 на 0 гласа Съвет за електронни медии реши през днешния ден да допусне някогашния народен представител и тв водещ до чуванията на претендентите за поста, които ще се състоят на 27 и 28 юни. Така членовете на медийния регулатор не се вслушха с апела на 20 обществени персони, които желаеха Съвет за електронни медии да не позволява Кошлуков до финалните събеседвания, заяви " СЕГА ".

Те мотивираха настояването си с аргумента, че „ законът слага висока летва към претендентите за длъжността “ и че настоящият шеф на Българска национална телевизия не дава отговор на законовите условия за „ публичен престиж “ и „ професионално самопризнание “.

На съвещанието през днешния ден Пролет Велкова, която влезе в Съвет за електронни медии в настоящото Народно заседание по предложение на „ Демократична България “, разяснява, че има запаси по отношение на въпросните критерии във връзка с Кошлуков. Тя обаче отхвърли да гласоподава срещу отстраняването му с разяснение, че на този стадий от състезанието това може да докара до правосъдно обжалване, което да въвлече Съвет за електронни медии в юридически процедури. На същото мнение бе и Симона Велева, която стана част от Съвет за електронни медии дружно с Велкова по предложение на „ Продължаваме промяната “.

Освен Кошлуков, членовете на Съвет за електронни медии позволиха до събеседванията и останалите 7 претенденти за нов шеф на медията - Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков,
Василена Матакиева, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова. Така надзорният орган удостовери мнението на техническата комисия по организирането на процедурата. Преди седмица тя излезе с решение, че документите на всички кандидати дават отговор на изискванията на състезанието.

В изброения ред и по четирима дневно претендентите ще събеседват със Съвет за електронни медии при започване на новата седмица. Изслушванията стартират в понеделник в 10,30 ч, като за всеки претендент ще бъдат отделени по 85 минути.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР