Членовете на профсъюза гласуваха за подновяване на стачните действия в

...
Членовете на профсъюза гласуваха за подновяване на стачните действия в
Коментари Харесай

Работниците на Chevron в ключови съоръжения за LNG в Австралия гласуват за рестартиране на стачките

Членовете на профсъюза гласоподаваха за възобновяване на стачните дейности в оборудванията за полутечен природен газ на Chevron в Австралия, заплашвайки с нови стачки, които биха могли да нарушат към 7% от световните доставки на полутечен природен газ.

Решението идва две седмици, откакто американската компания и Offshore Alliance, които съставляват два австралийски профсъюза, обявиха, че са приели нови трудови съглашения, препоръчани от австралийския арбитражен съд за връзките на работното място, поставяйки завършек на дълготрайно безпокойствие.

„ Chevron се отдръпнаха от уговорките, които дадоха на Комисията за почтена работа единствено преди две седмици, за включване на рекомендациите на комисията в съглашения за предприятия, обхващащи служащите в оборудванията на Gorgon и Wheatstone Downstream, “ Брад Ганди, представител на синдикалната група, сподели в изказване споделено с CNN.

През последните дни Offshore Alliance работи с Chevron (CVX) за завършване на споразуменията, се споделя в изказването на алианса.

„ Въпреки това, като част от този развой, юристите, настоящи за Chevron, се пробват да върнат някои клаузи, които са били уредени по-рано “, прибавя той.

Chevron не отговори незабавно на искане за коментар.

Сделките, препоръчани от Комисията за почтена работа, съдържат „ основни усъвършенствания в изискванията на наемане на работа, в това число нараснало заплащане, сигурност на работното място, закрепени описи [и] прогрес в кариерата “, сподели Offshore Alliance на 22 септември.

По това време Chevron отговори, че е „ приел рекомендацията за разрешаване на всички неуредени проблеми “.

Работниците в оборудванията на компанията Gorgon и Wheatstone започнаха да напущат работа при започване на септември поради възнаграждение и други условия на работа.

Значението на уеб страниците се простира надалеч оттатък Австралия. Ако стачки спрат производството в оборудванията за един месец, към 7% от световните доставки на LNG ще бъдат изгубени, съгласно Даниел Толеман, старши анализатор за газ и LNG в енергийната консултантска компания Wood Mackenzie.

В Европа опасността от стачки в Австралия провокира поредност от скокове в цените на природния газ от август насам.

В петък фючърсите на холандския природен газ, европейският бенчмарк, бяха с 1,3% по-високи до 36,7 евро (38,6 долара) за мегаватчас, като понижиха облагите, реализирани по-рано денем. Но те към момента са надолу с една трета от максимума от края на август.

„ Твърде рано е да се допуска огромно влияние върху газовия пазар “, сподели Алекс Фроли, анализатор на LNG в изследователската компания за първични материали ICIS, имайки поради гласуването за рестартиране на стачните дейности. „ Действието към момента може да бъде анулирано “, сподели той пред CNN, като означи, че даже скорошните стачки не са спрели изцяло производството в двата обекта.

След като Русия - в миналото най-големият източник на природен газ в Европа - нахлу в Украйна предходната година, континентът се бори да откри нови снабдители, увеличавайки вноса на тръбопроводен газ от Норвегия и LNG, най-вече от Съединените щати и Катар. Успехът на Европа в запълването на празнината, оставена от Москва, оказа помощ за понижаване на цените от рекордно високо равнище от към €300 ($317) за мегаватчас, достигнато през август 2022 година

Европейските цени обаче остават над дълготрайната си междинна стойност, отбелязва Moody's в отчет от четвъртък.

„ Постоянно високите и нестабилни цени на газа ще подкопаят европейската конкурентоспособност, [което е] дълготраен риск “, написа организацията за кредитен рейтинг. „ Цените на газа ще останат по-високи в Европа, в сравнение с другаде, което прави енергоемките браншове като химикалите по-малко конкурентни. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР