Членовете на Националния съвет на БСП приеха предложението на лидера

...
Членовете на Националния съвет на БСП приеха предложението на лидера
Коментари Харесай

БСП прави общонационална подписка за запазване на Паметника на съветската армия в Княжеската градина в София

Членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия одобриха предлагането на водача на столичните социалисти Иван Таков за общонационална подписка за опазване на Паметника на Съветската войска на мястото му в Княжеската градина в София. По този метод Българска социалистическа партия се опълчва изрично на следващата атака за демонтирането и преместването на монумента, подета този път от ГЕРБ.

" След Втората международна война на територията на България има издигнати над 130 паметника на починалите съветски воини и в чест на успеха на Съветската войска. Това е израз на признателността на българския народ пред подвига на всеки един боец, оставил костите си за Освобождението на България и Европа от фашизма. Всички ли ще ги съборят, попита риторично Иван Таков. - Поругаването и събарянето на паметници, късата памет, въобще неналичието наизуст, изкривяването, подмяната и подправянето на историята приключват постоянно по един и същи метод. С извънредно доста жертви. Война с оръжие не може да бъде спряна. Мир не се реализира посредством поругаване на паметта на жертвите във войните. Фашистките прояви през днешния ден водят след себе си мрачни, непрогледни времена ".

Ако разрушаването на Паметника на Съветската войска в Княжеската градина ще спре войната в Украйна, дано да го разрушат, добави водачът на Българска социалистическа партия - София. " Големият проблем обаче не е този монумент. Огромната покруса е, че никой не приказва за мир. Единствената тематика е войната ", съобщи Иван Таков.

Изпълнителното бюро на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София одобри и публична позиция във връзка със ориста на Паметника на руската войска. " На 24 февруари, когато се навършва една година от началото на войната в Украйна, Бойко Борисов изненадващо смени позицията на ГЕРБ - от уклончиво преиначаване до апел към общинските съветници на партията в СОС да поддържат отчет на Демократична България за разглобяване на Паметника, написа в позицията на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София. - Впечатляваща е управническата импотентност на българските десни - за 33 години ръководство на София Съюз на демократичните сили, а от 2005 година насам и ГЕРБ, направиха столицата ни най-бедната в Европа, както и страната ни след десетилетия десен преход е най-бедната в Европейски Съюз - страдаща от обществена, икономическа, демографска, духовна, здравна, енергийна и най-много - морална рецесия. И колкото и да ни убеждават десните - тези рецесии няма да се решат със събарянето на Паметника на Съветската войска, а най-вероятно ще се задълбочат ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР