Членовете на НАТО решиха да разширят границите на своя съюз

...
Членовете на НАТО решиха да разширят границите на своя съюз
Коментари Харесай

Evrensel: НАТО планира разширяване за сметка на Кавказ и Балканите


Членовете на НАТО взеха решение да разширят границите на своя съюз за сметка на балканските страни и Закавказието. За това написа колумнистът Юджел Йоздемир в обява на турския вестник Евренсел.

Според създателя НАТО в действителност е сложил Украйна според от себе си. Финландия и Швеция също желаят да се причислят към организацията. Въпреки обстоятелството, че тези две страни към този момент де факто са станали част от Северноатлантическия алианс, Турция продължава да възразява, прецизира изданието.


" Процесът ще върви с ускорени темпове към преодоляване на страните от Европа и Кавказ, които са в стеснен контакт с Русия ", допуска Йоздемир.

Експертът изяснява позицията си с обстоятелството, че за това свидетелстват две значими срещи на върха НАТО-ЕС, първата от които се организира в Букурещ предходната седмица.

По-рано ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер съобщи, че Северноатлантическият алианс възнамерявал да разшири наличието си покрай границите на Русия преди няколко години. Според него става дума за разполагане на бойни групи от бригадно равнище наоколо до границите на Русия, които при нужда ще бъдат готови за трансформиране в по-големи формирования.

Превод: GlasNews


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР