Членовете на НАТО подкрепяме хуманитарна пауза в Ивицата Газа. Това

...
Членовете на НАТО подкрепяме хуманитарна пауза в Ивицата Газа. Това
Коментари Харесай

НАТО подкрепя хуманитарна пауза в Ивицата Газа

Членовете на НАТО поддържаме филантропична пауза в Ивицата Газа. Това съобщи водачът на алианса Йенс Столтенберг. През последните часове се появиха призиви от редица политици и организации за краткотрайно стопиране на военните дейности, като задачата е да се достави филантропична помощ на потърпевшите.

Открити в тунелите хранилища демонстрират, че групировката се приготвя за нескончаем престой там

„ Международният ред би трябвало да се съблюдава и цивилните в този спор да бъдат предпазени “, съобщи Столтенбелг пред кореспонденти в Берлин. „ Войната в Газа не би трябвало да се трансформира в огромен районен спор. Иран и „ Хизбула “ би трябвало да стоят настрани “, добави още той.

Официални лица и дипломати упорстват за филантропична пауза, която да продължи най-малко няколко дни. Целта е да бъдат освободени заложници, измежду които деца, дами, възрастни и заболели хора. Говори се за прекъсване на военните дейности в границите на от един до три дни и доставката на разнообразни лекарства, храна, вода и гориво в Ивицата.

 Болката на палестинците Снимка: Ройтерс

Различни медии настояват, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху е декларирал, че сходно прекъсване на огъня няма да има до момента в който всички пандизчии не бъдат освободени. Като контра на това от „ Хамас “, които управляват Ивицата Газа, обявиха, че няма да освободят никого, до момента в който не спрат военните дейности.

„ Искам да разсея всички клюки, които слушам и да повторя още един път, с цел да стане ясно – прекъсване на огъня няма да има, в случай че заложниците не бъдат освободени “, съобщи Нетаняху.

Междувременно Катар посредничи сред Израел и Хамас.

Следете тематиката в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР