Членовете на Комисията по петициите в ЕП изслушаха преди български

...
Членовете на Комисията по петициите в ЕП изслушаха преди български
Коментари Харесай

Разобличиха Бойко Рашков пред ЕП за терора, репресиите и незаконните арести срещу опозицията у нас

Членовете на Комисията по петициите в Екологичен потенциал изслушаха преди български евродепутати за терора и репресиите на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков в предизборната акция на предходните парламентарни избори. Тогава членове и симпатизанти на опозиционни партии в България станаха жертва на гонене от страна на Министерство на вътрешните работи, ръководено от Рашков. Те бяха привиквани и разпитвани в хода на акцията и бяха принуждавани да подписват протоколи.

„ Бях претендент за национален представител от Движение за права и свободи, само че на 7 юли 2021 бях привикан в РПУ Айтос и бях разпитан за това, че разпределям пропагандни материали и че изяснявам програмата на партията ми. “ Това уточни ръководителят на младежкото Движение за права и свободи Бехчет Емурлов пред Комисията по петициите на Екологичен потенциал.

Целта на Министерство на вътрешните работи е била да ни сплашат и да основат психическо напрежение, добави той.

Стигаме до извода, че дейностите на Министерство на вътрешните работи е да аргументи боязън. Има съображение да се направи обосновано съмнение, че крайната цел на репресиите е била да демотивира гласоподавателите на Движение за права и свободи предвид на техните права. Това повлия и на крайните резултати от изборите, уточни още водачът на младежкото Движение за права и свободи.

От репресивната политика на Бойко Рашков са наранени членове и симпатизанти и на други партии, включително и на ГЕРБ – най-голямата опозиционна партия, сподели Емил Радев, евродепутат от ГЕРБ.

Срещу опозицията бяха прилагани способи от времето на мрачния комунистически режим. Длъжностни лица от Министерство на вътрешните работи бяха използвани за политическа кавга и заплашванията на хора. Претърсваха се офиси, извеждаха хора с белезници, бяха принуждавани да подписват протоколи за безучастие в акцията, които са невиждани ограничения в най-новата ни история. Целта беше да бъдат изплашени хората в дребните обитаеми места и те да не отидат да гласоподават.

Върхът беше, когато през март без прокурорско позволение показно бе задържан Бойко Борисов – карцерът по-късно бе разгласен за противозаконен.Главната роля изигра Бойко Рашков, както и кабинетът на Кирил Петков. Силните на деня се прицелиха и в прокуратурата и КПКОНПИ. Назначаването на Бойко Рашков бе залог в пазарлъците за оцеляване на обединението.

Министерство на вътрешните работи е издало близо 14 хиляди предупредителни протокола единствено на  последователи на партия ГЕРБ. Неправомерните дейности на Бойко Рашков бяха прикрити. Но дано петицията остане отворена, прикани Емил Радев.

Асим Адемов, евродепутат от ГЕРБ, съобщи пред комисията по петициите, че Бойко Рашков е упражнил тормоз и напън върху последователи на партия ГЕРБ. На тормоз от страна на полицията бяха подложени и хора от други политически партии. Това ставаше пред очите на фамилиите и децата на хората. Върхът на безобразията от страна на министъра на вътрешните работи, бе, когато арестува водача на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ Бойко Борисов и то без никакви доказателства. Разбира се, всички тези арести бяха оспорени в съда и българският съд се произнесе, че те са противозаконни и ги отхвърли, съобщи Адемов.

Виновникът за издевателството над почтени жители, които ни подсетиха за мрачното комунистическо минало е Бойко Рашков. Той е обвързван точно с този остарял уред. Явно на някои политици в България този режим им липсва. Те не са научени да работят сн многообразието и не могат да работят с мнение, друго от тяхното. Подкрепям петицията и желая тя да остане отворена, съобщи Адемов.

Евродепутатът Александър Йорданов заключи, че в България е изработен опит да се повторят методи и практики на гнет, които ние познаваме от времето на комунистическия режим. Тук са признати доста резолюции, които осъждат тоталитарните режими и практиките, както на национал-социалистическия режим в Германия, по този начин и на комунистическите режими, на сталинските години, сподели Йорданов.

Целта е жителите да бъдат уплашени, да си останат по домовете, да не участват на избори, да не показват намерено благосклонностите си към една или друга партия. И терорът е основно против опозицията, тя би трябвало да се ликвидира, даже една огромна част е избита по време на режима. Над 30 хиляди са жертвите на този режим единствено за няколко месеца в края на Втората международна война, съобщи Йорданов.

Министър на вътрешните работи беше следовател от комунистическите секрети служби. И е повдигнат в европейска България, от държавно управление, което е афиширано като държавно управление на промени. Но не се реализира никаква смяна напред към повече права и свободи, към по-добра стопанска система и прочие Случи се тъкмо противоположното – има смяна, само че тя е обратно, към отречени практики на ръководство. Неслучайно това държавно управление изкара единствено 7 месеца на власт, отсече Йорданов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР