Членовете на Голямата тройка всъщност са си помагали един на

...
Членовете на Голямата тройка всъщност са си помагали един на
Коментари Харесай

Петкович: Федерер, Надал и Джокович щяха да спечелят много по-малко, ако не бяха в една ера

Членовете на Голямата тройка в действителност са си помагали един на различен, а не се спирали към постигането на още по-големи върхове в тениса. Това мнение изрече някогашната състезателка Андреа Петкович, съгласно която надалеч нямаше да забележим по какъв начин един от тях доближава до да вземем за пример двойно повече " мейджър " купи, в случай че допуснем по какъв начин се е състезавал в епоха без останалите двама:

" Много хора се питат какъв брой ли трофеи щеше да вземе някой всред Рафа, Новак и Роджър, в случай че се състезаваше в настрана епоха, само че в действителност считам, че това щеше да бъде минус, а не плюс. Нека се върнем към 2009-та година, когато Федерер счупи върха по " мейджър " трофеи на Сампрас и се трансформира в безспорен рекордьор по този индикатор.

Впоследствие Роджър стартира да отстъпва позиции и беше настигнат от Надал и Джокович, тъй като като че ли за миг загуби мотивация, само че тяхната конкуренция го накара да се завърне още по-силен и да се състезава за най-значимите титли на 40-годишна възраст.

Не мисля, че Федерер щеше да има повече от 17 трофеи в Големия шлем, в случай че не бяха останалите членове на Голямата тройка, а това важи с цялостна мощ и за тях двамата. Тримата се мотивираха взаимно, с цел да забележим всички тези невероятни върхове и дългоденствие от тяхна страна - безапелационна е някогашната номер девет в международната класация.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР