Членовете на ЕП ще призоват всички страни да увеличат целите

...
Членовете на ЕП ще призоват всички страни да увеличат целите
Коментари Харесай

Изменение на климата: ЕП ще призове за повече амбиция преди COP27

Членовете на Екологичен потенциал ще призоват всички страни да усилят задачите си за климата до 2030 година преди COP27 в Египет, с цел да лимитират световното стопляне в сходство с Парижкото съглашение.

Светът се движи към повишение на температурата с 2,7°C, което е надалеч над задачите на  за ограничение на световното стопляне до стойности под 2°C и за реализиране на 1,5°C. В навечерието на  в Египет на 6-18 ноември 2022 година, се чака членовете на Екологичен потенциал да призоват Европейски Съюз и всички страни от Г-20 да покажат водачество и да се ангажират с по-амбициозни цели за понижаване на излъчванията на парникови газове.

Дебатът по отношение на COP27 ще се организира във вторник, а резолюцията ще бъде гласувана от членовете на Екологичен потенциал в сряда.

Контекст

Парламентът упорства за по-амбициозно законодателство на Европейски Съюз в региона на климата и биологичното многообразие и обяви  в региона на климата на 28 ноември 2019 година През юни 2021 година Парламентът прие , който трансформира политическия ангажимент на  за климатична индиферентност на Европейски Съюз до 2050 година в обвързващо обвързване за Европейски Съюз и страните членки. Той също по този начин усилва задачата на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година от 40 % на минимум 55 % спрямо нивото от 1990 година Понастоящем Парламентът договаря с страните членки по пакета „. “, с цел да може Европейски Съюз да реализира по-амбициозната цел за 2030 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР