Членовете на екипажа на пилотирания космически кораб Орион, които ще

...
Членовете на екипажа на пилотирания космически кораб Орион, които ще
Коментари Харесай

НАСА обявява екипажа на Орион на 3 април

Членовете на екипажа на пилотирания галактически транспортен съд " Орион ", които ще отидат на Луната през 2024 година като част от задачата " Артемида 2 " (Artemis-2), ще бъдат оповестени на 3 април. Това заяви в четвъртък   ръководителят на Националния отдел на Съединени американски щати Администрация по аеронавтика и проучване на космоса (НАСА) Бил Нелсън.

" На 3 април ще обявим състава на екипажа, който ще взе участие в първата задача до Луната от повече от половин век. Четирима астронавти - трима от Съединени американски щати и един от Канада, ще летят към Луната и ще тестват ракетата притежател на NASA Space Launch System (SLS) и галактическия транспортен съд " Орион ", сподели Нелсън по време на годишната тирада за положението на Съюза.

Според НАСА изстрелването на ракетата SLS с галактическия транспортен съд Orion към Луната е планувано за ноември 2024 година

През идващите дни организацията ще показа нови скафандри, които ще бъдат носени от астронавтите за кацане на Луната като част от задачата Artemis 3 (Artemis-3) през 2025 година

Припомняме, че програмата Artemis ( " Артемида " ) беше оповестена обществено през септември 2020 година Основната му цел е завръщането на американските астронавти на лунната повърхнина повече от 50 години след последната задача, построяването на окололунна станция и подготовката на условия за възможна колонизация на Луната в бъдеще.
 Иън отсрочи задачата
Иън отсрочи задачата " Артемида 1 " до ноември

Поредно отсрочено изстрелване

Първата задача от програмата Artemis 1 ( " Артемида-1 " ) беше осъществена в края на предходната година - на 16 ноември свръхтежката ракета SLS изведе в орбита безпилотния галактически транспортен съд, който обиколи Луната два пъти в границите на 25 дни, приближавайки повърхността му на разстояние от към 130 km. Освен това той прекара шест дни в дълбока ретроградна орбита към Луната.

На 11 декември корабът се спусна в Тихия океан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР