Членовете на БСП, които участват и в Инициативния комитет на

...
Членовете на БСП, които участват и в Инициативния комитет на
Коментари Харесай

БСП се разграничи от Радев по казуса ``Петков`` |

Членовете на Българска социалистическа партия, които вземат участие и в Инициативния комитет на Румен Радев, се разграничиха от позицията му по повод.

По-рано днес Конституционният съд дефинира президентския декрет от 10 май, с който Румен Радев назначи Кирил Петков за министър на стопанската система в първото служебно държавно управление, за противоконституционен, се появяват и първите реакции по проблема.

Според проф. Радослав Гайдарски, Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия " Инициативният комитет на Радев се включва съвсем неприкрито в акцията на Кирил Петков и " Промяната продължава ".

В позиция изпратена до медиите, те обявиха, че не одобряват " внушението, че висшият закон на България, който в действителност подсигурява тези права, е причина за тяхното ограничение ".

Тримата декларират, че българите зад граница не са дискриминирани, тъй като " те не са направили закононарушение ".

" Кирил Петков, без значение при какви условия, е подписал декларация с погрешно наличие, с помощта на което стана министър. Благодарение на присъединяване си в държавното управление си сътвори известност, която експлоатира в актуалната акция. Това е политически план, заченат с неистина, само че с искания за честност. Този факт беше установен недвусмислено през днешния ден от Конституционния съд. "

От Българска социалистическа партия упорстват " Петков да се извини на президента, че го е подвел и че през днешния ден тези негови дейности се отразяват отрицателно на предизборната му акция. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР