Членовете на браншовата камара Пътища излизат на протест в цялата

...
Членовете на браншовата камара Пътища излизат на протест в цялата
Коментари Харесай

Национален протест на пътно-строителни работници в ключови точки на страната

Членовете на браншовата камара " Пътища " излизат на митинг в цялата страна, с цел да изискат от страната вероятност за сектора, заяви още през вчерашния ден ръководителят на Управителния съвет на Камарата Стефан Чайков.

Протести ще има във всички области на България в основни точки от пътната инфраструктура , а в София хората ще се съберат пред Министерския съвет от 16:00 до 17:00 ч.

" Искаме да дадем изясненост кои сме и какъв брой сме ", сподели Чайков.

" Протестът беше проведен, за да се заостри вниманието на обществото върху това, че се забавят някои процеси по подготовката за зимния интервал, има закъснение и по много други действия в Агенция " Пътна инфраструктура ", не сме получавали пари от много време и не се разрешава да се фактурират към този момент сертифицирани действия ", подсети Чайков.

" Проблемът е задоволително комплициран и страните преди много време потеглиха от много диаметрално противоположни позиции и никой от нас не е очаквал да се реализира дефинитивно решение ", разяснява той.

" Дяволът е детайлите, н а този стадий това, което е на масата, е правната рамка и отчасти предложение за финансовата рамка ", съобщи още Чайков.

Той посочи, че съответните параметри ще бъдат коментирани след среща с премиера , която се чака, откакто той получи отчета от работната група, който ще му бъде предаден през днешния ден или най-късно в четвъртък.

Чайков уточни, че правната рамка подсигурява цялата стойност на дължимите от страната към компаниите за свършена активност суми, които са 870 млн. лв. - фактурирани и сертифицирани действия, и " някакъв размер от средства, който е нужен за консервиране на стартирани поправки ".

Заместник-министърът на районното развиване Валентин Граматиков к оментира, че страната е подготвена с предложение за решение на проблема по договорите за настоящо поддържане и ремонт на пътищата. Той удостовери уверението на сектора, че зимата няма да ни изненада.

" Въпреки всички отговорности, които са признати по осъществяването на договорите и неизплатени към момента, бизнесът е подготвен да се оправи със обстановката " , сподели Граматиков.

Чайков обаче посочи, че за задачата е належащо да има съглашение с държавното управление. По думите на заместник-министъра такова се чака да бъде реализирано скоро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР