Членове на Висшия съдебен съвет са обидени от дебата в

...
Членове на Висшия съдебен съвет са обидени от дебата в
Коментари Харесай

Членове от ВСС обидени от дебата в парламента |

Членове на Висшия правосъден съвет са афектирани от дебата в Народното събрание, провел се ден откакто Висш съдебен съвет дефинира предлагането на правосъдния министър Янаки Стоилов за премахване на основния прокурор Иван Гешев за неприемливо. 

Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и Вероника Имова, която е член на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, разясниха, че връзките сред обособените управляващи би трябвало да бъдат градивни. Те показаха паника от тона на парламентарния спор по време на чуването на Янаки Стоилов и Бойко Рашков.

" Съдебната система постоянно е била толерантна към другите две управляващи. И сдържана. Така беше и този път. За страдание напоследък следим друго отношение от изпълнителната и законодателната власт в лицето на обособени техни представители. Някои неща звучат съвсем като закана или опасност. Изказванията на някои политици звучаха по този начин: Или отстранявате основния прокурор, или вие си отивате. Е, избирам да си отида, вместо да ми слагат по този начин ултимативно нещата ", съобщи Боян Магдалинчев.

" Бих приела като персонална засегнатост и това е реалност, че от парламентарната естрада се приказва за членове на Висш съдебен съвет като за хора, които са с незадоволителна или съмнителна професионална подготвеност ", съобщи Вероника Имова, представена от.

Представляващият Висшия правосъден съвет поддържа тезата на правосъдния министър, че би трябвало да бъде питан Конституционният съд за основанията и процедурата по предварително премахване на тримата огромни в правосъдната власт. 

" Увaжaвaм миниcтъpa нa пpaвocъдиeтo, нo тoвa, чe тoй внece eднo пpeдлoжeниe и нe пoлyчи чaĸaния oтгoвop, нe oзнaчaвa, чe тoй нeпpeмeнннo e пpaв, a BCC нe e ", каза Магдалинчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР